De welbekende leesdip. Iedereen heeft hier denk ik wel eens mee te maken. Het is vervelend, kan super lang duren en onwijs irritant als je weet dat het einde van het jaar nadert en het je reading challenge in de weg zit. Yes, het is ook bij mij weer zover.

Vandaag een aantal tips die je mogelijk gaan helpen om uit een leesdip te komen. Na het schrijven van dit artikel ga ik ze zelf ook maar even allemaal langs in de hoop dat ik de komende week weer wat aan lezen toekom.

1. Ga naar de boekenwinkel.
Jezelf even in een boekenparadijs wanen prikkelt je mogelijk zo erg dat je spontaan weer zin krijgt om een boek op te pakken en erin te gaan lezen. Daarnaast triggered een bezoekje aan een (online) shop je denk ik zeker wel om gewoon ook weer eens een boek te kopen.

2. Koop een nieuw boek.
Als je dan toch in die boekenwinkel bent, koop dan gewoon eens een boek waar je al langere tijd vele goede recensies over leest en welke je toch al wilde aanschaffen (ooit). De perfecte timing om dit nu te doen toch, nu je toch even dat extra steuntje in de rug nodig hebt.

3. Begin aan een boek dat snel weg leest.
Wat bij mij normaal gesproken altijd echt goed werkt is om gewoon een boek uit te kiezen wat snel en gemakkelijk weg leest. Dit kan van alles zijn, als je er de zin om te gaan lezen maar van terug krijgt. Veel Young Adult boeken vind ik persoonlijk bijvoorbeeld echt ideaal in deze categorie boeken.

4. Herlees je favoriete boek.
En tenslotte; herlees je favoriete boek. Dit is meestal een boek welke je met veel plezier 3x in een jaar kunt lezen. Grote kans dat het je helpt uit je dipje te komen!

Hebben jullie nog andere tips die helpen om uit die reading slump te komen?

 

One Comment

  1. Pingback: Wat te doen bij een leesdip | deel 2 • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *