Lees jij graag boeken maar is de leesdip weer om de hoek gaan kijken? Vandaag heb ik een vervolg op het artikel Wat te doen bij een leesdip. (klik hier) Hopelijk helpt één of meerdere van deze tips en ben jij zo weer uit die reading slump!

Het Harry Potter kleurboek om te gebruiken bij een leesdip

Probeer te tekenen of te kleuren. Misschien heb je net als ik nog een kleurboek voor volwassenen liggen. Of koop er één, bijvoorbeeld van Harry Potter. Zo ligt je aandacht bij een nieuwe hobby. In plaats van dat je er maar aan denkt dat je nu echt die bladzijde moet lezen.

Of ga verven. Je hoeft niet eens goed hierin te zijn. Het gaat om de creativiteit en dat je je even in een andere wereld bevind. Verf je abstract, stillevens of modern? Genoeg keuze!

Een tip die ik pas geleden op Instagram zag: ruil je schermtijd in voor het lezen van een boek. Dit is mij gisteravond eindelijk gelukt. En ja, dit helpt heel erg! Uitkijken dat je niet tot midden in de nacht je boek leest, slaap is ook hard nodig.

Self-care comes in many forms and faces.

foto van een comic boek en een harry potter boek met plaatjes dat bij het artikel van wat te doen bij een leesdip deel 2 hoort

Lees een tijdschrift. Dit is lekker luchtig en maakt je hoofd lekker leeg. Zo lees je toch nog wat zonder dat je je al te veel moet concentreren. Misschien wel lekker ouderwets de Donald Duck?

Bekijk een video van een booktuber. Misschien inspireert hij of zij je weer om te lezen. Denk bijvoorbeeld aan Read by Zoe en Books and Quills. Of bekijk foto’s van boeken op Instagram en wie weet vindt je wel je nieuwe favoriete boek!

Lees een comic of een boek met veel plaatjes. Zo ligt je aandacht meer bij het kijken naar de plaatjes dan de letters. Voorbeelden hiervan zijn Nimona, the steel prince en Heartstopper van Alice Oseman.

Welke tip ga jij zeker gebruiken voor bij je (volgende) leesdip?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *