We hadden een tijdje terug het idee om zo af en toe een boek te reviewen op MoreThanBooks wat helemaal up and coming is. Het gaat hier dus om nieuwe auteurs die hun allereerste boek net hebben gepubliceerd of auteurs en boeken waarvan wij denken en vinden dat zij iets meer aandacht verdienen. Vandaag lees je in deze rubriek het allereerste artikel waarin ik graag het boek Een Canvas Vol Liefde uit wil lichten.

Lena Hartman staat op het punt om haar tweede studiejaar te beginnen op de UVAK. (Universiteit Van Artistieke Kunsten) Ze is van plan kunstenares te worden, net zoals haar overgrootvader, alleen is de familie Hartman daar zwaar op tegen. Haar ouders gaan er met een miljoenenbedrijf vanuit dat Lena rechten studeert in Den Haag, maar ze volgt haar passie tegen ouders weet in. Haar vrienden, Abby en Adam, helpen dan ook maar al te graag mee om Lena op de UVAK te houden, zonder dat haar ouders achter haar geheim zullen komen. Pas als het tweede studiejaar begint merkt Lena op dat ze niet de enige is die een groot geheim met zich meedraagt… Spaanse uitwisselingsstudent Jared kan het maar al te goed met Lena vinden, totdat onbekende gevoelens zich beginnen te ontwikkelen… Zal hun nieuwe vriendschap uitgroeien tot meer? Kan ze onopgemerkt haar ouders om de tuin leiden, of loopt alles in het honderd?

Een tijdje terug kregen we via Instagram een berichtje van Claire over haar boek en ik ben eigenlijk vrijwel direct begonnen met lezen; nogmaals dank voor het toesturen van een exemplaar! De cover ziet er qua vormgeving mooi en uitnodigend uit en ook na het lezen van de beschrijving was ik erg benieuwd naar het verhaal. Al snel heb je als lezer door dat het een fijn Young Adult boek is met de nodige clichés maar wat wel super snel weg leest. Ik had persoonlijk wel het gevoel dat het op een iets jongere doelgroep gericht is; ik zou zeggen rond de 15-20 jaar. Dat vond ik op sommige punten wel jammer maar het is daarentegen wel een perfect boek voor een zomer aan het strand of de avonden thuis als het buiten regent (of vriest) hint hint. Ik zwijmel zelf altijd weg bij verhalen waarbij de hoofdpersonages uiteindelijk als koppel eindigen, dus als je love stories waardeert zeker een aanrader. Ook het feit dat het zich in Den Haag afspeelt was een leuk detail aangezien ik daar opgegroeid ben!

Nogmaals; bravo voor dit eerste boek. Ik ben zeker benieuwd hoe dit een vervolg gaat krijgen in de verdere serie die gepland staat.

Je kunt het boek hier bestellen: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *