Lezen is fijn, maar het uitlezen van het laatste deel van een serie is een enorme rollercoaster. Je voelt van alles en als je het eenmaal uit hebt weet je niet hoe je je moet voelen. Zoals ik in mijn reading challenge recap vertelde las ik Kingdom of ash uit. Het laatste deel van de throne of glass serie. Wat ik daar allemaal bij voelde werd de inspiratie voor deze post.

Uitlezen van kingdom of ash die op de afbeelding te zien is samen met het laatste deel in de Harry Potter en Falling Kingdoms serie

Oke. Hier gaan we dan. Het uitlezen van een serie waar je zo van hebt genoten. Kom op, je kan het.

*slaat de eerste pagina om*

Omg, de eerste zin van het eerste hoofdstuk. Het begin van het einde. Zal dit goed gaan of juist helemaal fout aflopen? Snel verder lezen.

Zie je, ik wist het! Dit gaat helemaal fout, ik durf bijna niet verder te lezen.

*leest gespannen verder*

Daar ga je al.. Het eerste karakter dat het juist zo lang vol heeft gehouden gaat dood.

*huilt in een hoekje*

Waarom, waarom moest dit gebeuren. Schrijver, wat doe je me aan!? Ik zou het boek het liefst nu door de kamer wilen gooien.

Aha! Zie je wel, dit kan voor de tegenpartij ook niet langer goed gaan, tijd voor wraak!

*juicht van vreugde*

Oja, tuurlijk, ze wordt weer ter hulp geschoten. De slechten houden het altijd weer te lang voel. Argh, maar haar tijd zal nog wel komen..

*leest verder in frustratie*

Omg, yes!
Oh nee.. niet hij weer! Waarom is hij nog niet dood???
Ik WIST dat het goed zou komen, ze zouden elkaar zeker weten weer vinden!
SCHRIJVER WAAROM DOE JE DIT!? Oh wacht, gelukkig, hij heeft weten te ontsnappen.
Nee, nee nee nee nee, NEE! *tranen stromen over de wangen* Als er nog één iemand doodgaat..

meisje dat huilt bij het uitlezen van een boek

Oké, het einde is in zicht. Ik heb al 400 pagina’s lang van alles gevoeld. Vreugde, verdriet, hoop, woede, frustratie. Het einde kan ik ook nog wel aan. Maar misschien moet ik het op zij leggen? Nee, dat kan ik niet. Ik moet weten hoe het eindigt. Ja, langzamer lezen is wel slim, zo kan ik er meer van genieten.

…..

Ik heb het uit, ik voel me zo leeg. Nooit meer nieuwe boeken in deze serie. Wat moet ik nu doen met mijn leven? Zie je, ik had er langer over moeten doen. Maar het was zo goed, ik ben blij dat ik nu eindelijk weet hoe de serie afloopt na al die jaren.

*staart voor zich uit*

Hoe voel jij je bij het uitlezen van een serie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *