Verhalen schrijven. Je kent het wel. Vroeger bedacht je alleen, of samen met een vriendin/buurmeisje, allerlei verhalen. Dit deed je natuurlijk nog met pen en papier want er was nog geen computer. Of misschien schreef je ook wel in je dagboek. Dus, wanneer heb jij voor het laatst een verhaal met de hand geschreven?

Amy: Vroeger was ik altijd aan het schrijven. Van verhalen tot dagboeken aan toe. Tegenwoordig is alles wat ik doe met het werk op computer, waardoor alleen mijn aantekeningen nog handgeschreven zijn. Ik hou nog wel een dagboek bij, maar merk wel dat je het schrijven aan het verleren bent. Mijn hand verkrampt wel eerder, dan voorheen. Daarnaast ben ik wel met kalligrafie bezig, dus toch nog een soort van schrijven!

Lia: Vroeger schreef ik zelf heel veel verhalen. Dit was of in een schriftje of op de computer. Tegenwoordig plan ik alleen nog met de hand in mijn notitieboekjes of planner. Ik wil heel graag nog iets van een dagboek bijhouden, maar daar heb ik helaas geen tijd voor. Het schrijven met pen en papier blijft voor mij iets magisch houden.

Roos: Eerst schreef ik altijd in mijn eentje verhalen. Met allemaal doodles erbij wanneer ik niks kon bedenken. Dit ging vaak over dieren of over allerlei verzonnen vrienden. En natuurlijk hadden al mijn klasgenoten en ik vriendenboekjes. Ik hield ook een dagboek bij, niet altijd even constant. Later, toen er net computers waren ging ik ook bloggen. Net veel later daarna maakte ik en mijn buurmeisje onze eigen pagina op de kinderwebsite van het WNF. Nu schrijf ik bijna nooit een tekst op papier.

Wanneer en wat voor verhaal schreef jij voor het laatst met pen en papier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *