Deze week weer een interessante vraag die wij onlangs tegenkwamen op een van onze theezakjes, namelijk: Wat is de mooiste plek die je ooit bezocht hebt? Dit gaf ons de gelegenheid na te denken over onze meest favoriete boekhandel die we ooit bezocht hebben.

Amy: Dit wordt een lastige aangezien ik niet veel dingen qua namen weet. Ik weet nog een aantal jaar geleden dat ik in Milaan was en in een hele donkere boekenwinkel binnen kwam. Ik ging er al een beetje met een apart gevoel naar binnen. Toen ik daar was kwam ik erachter dat het eigenlijk een giga grote boekenwinkel was, helemaal in oude en traditionele Italiaanse stijl. Helaas weet ik de naam er niet van. Daarnaast voor andere boekenwinkels vind ik van die boekenwinkels gemaakt in kerken erg mooi.

Roos: Shakespeare and company in Parijs, vlakbij de Notre Dame, vind ik een hele mooie boekenwinkel. Het is een kleine winkel met veel verschillende genres. Het is daar erg klein en knus en je waant je echt een beetje terug in de tijd. Je mag er geen foto’s maken, toch heb ik dat stiekem gedaan. Kan niet wachten om er de volgende keer weer heen te gaan!

Lia: Ik denk dat ik hier twee namen ga noemen. Een van de mooiste boekenwinkels die ik ooit (in Nederland!!!) bezocht heb is denk ik toch wel die in Maastricht; boekhandel Dominicanen. Deze is in een kerk en erg mooi. Mijn (tot nu toe) meest favoriete ooit in de wereld is denk ik dan toch wel Shakespeare and Company in Parijs. Ik vind dit een erg bijzondere plek waar ik ook graag kom als ik in de buurt ben.

Welke mooie en bijzondere boekenwinkels hebben jullie bezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *