Deze maand hebben wij het boek Zij, jij en ik – Julie Cohen mogen ontvangen en lezen. Vandaag vind je een review hier!

Zij jij en ik cover

Het verhaal:

Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met zijn vrouw Jo en haar kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen Honor en Jo heeft het nooit geboterd en Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze alle drie meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan met elkaar steunen. Is dit het laatste zetje dat deze familie uit elkaar drijft, of weten ze elkaar weer te vinden?

“Mens, je moet het niet voor minder doen dan Harry Styles. Dat doe ik ook niet.”

Review: 

Ik heb dit boek vandaag in een keer uitgelezen. Het boek bestaat uit 3 verschillende karakterlijnen: een oma, een moeder en een puber dochter. Elk hoofdstuk wordt geschreven uit het perspectief van een ander karakter. Daardoor is het erg leuk om te lezen omdat het verhaal zo echt veel meer diepgang krijgt.

Honor: Een intelligente, trotse vrouw. Ze voedde Stephen, alleen op. Stephen trouwde met Jo en stierf onverwachts. Sindsdien leeft Honor leeft alleen. Een val van de trap in haar huis zorgt dat ze in het ziekenhuis belandt met een gebroken heup. Plotseling is Honor overgeleverd aan haar voormalige schoondochter, Jo, die haar gaat verzorgen.

Jo: Voortdurend optimistisch, Jo is constant opgewekt voor de mensen om haar heen, maar ze kan niet altijd haar eigen twijfels verbergen over waar haar eigen leven naartoe gaat en of dat ze het goed doet met haar drie kinderen. Ze is een drukke moeder van Lydia, Oscar en Iris en onlangs gescheiden van de vader van Oscar en Iris.

Lydia: Een puber, die voor het eerst verliefd wordt terwijl ze midden in haar examens zit.  Een tiener, die haar vader jong heeft verloren, en te maken met heeft met drama op school en examens.

Zelf sluit ik meer aan bij de leeftijd van de jongste dochter (niet helemaal), maar daardoor is het denk ik ook leuk om in een andere fase van je leven dit boek te lezen, omdat je je misschien daardoor meer herkent in een andere karakter van het verhaal.

Het verhaal wordt vrij snel opgebouwd en is gemakkelijk om te lezen. Door de manier waarop het geschreven is, wordt je er in een keer ingezogen en leef je met de karakters mee. Daarnaast zelfs de karakter waar je totaal misschien geen band mee krijgt in het begin, begin je te waarderen.  Het heeft een verrassend einde, waar je nog even over na gaat denken.

Ik geef dit boek 4/5 sterren.


••• Wij hebben dit boek (als ebook en audioboek) ontvangen, met 7 andere boeken via Bookchoice. Bookchoice is een online boekenplatform waarbij je 8 verschillende ebooks en audiobooks per maand van de grootste auteurs wereldwijd krijgt. De boeken zijn te lezen op alle apparaten. Na het downloaden zijn de boeken voor altijd van jou. Ook nieuwsgierig? Vind meer informatie op: https://bookchoice.com/nl/ #ad

One Comment

  1. Pingback: Reading challenge update • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *