cover van to kill a kingdom met een zwaard en octopussen

To kill a kingdom gaat over prinses en sirene Lira en prins Elian. Lira leeft in de oceaan. Lira is de meest meedogenloze van hen allemaal. Ze bezit de harten van zeventien prinsen. Wanneer ze iemand van haar eigen soort vermoord wordt ze door de zeekoningin getransformeerd tot een mens. Met de opdracht dat ze het hart van Elian steelt en deze overgeeft aan de zeekoningin.

Elian brengt zijn leven het liefst door op de zee en wilt niks te maken hebben met zijn prinselijke taken. Hij ziet het als zijn gegeven om op sirenen te jagen. Wanneer hij een vrouw red van verdrinking belooft ze hem te helpen met het uitroeien van de sirenen. Maar kan hij haar wel vertrouwen?

“And the ocean, calling out to us both. A song of freedom and longing.”

een passage uit het boek

Helaas viel dit boek wat tegen. Het begint erg sloom, veel stukken zijn saai en pas bij ongeveer de 200 pagina’s kwam er wat vaart in. Die vaart ging er al snel uit waardoor je weer in die spiraal van verveling komt. Pas bij de laatste 50 pagina’s werd het leuk.

Elian haat het om een prins te zijn maar is niet de gruwelijke piraat die mensen verwachten dat hij is. Lira deelde niet dezelfde meningen met haar moeder en kan haar niet uitstaan. Het is goed om je eigen weg te gaan, maar het werd zo vaak verteld dat het irritant werd. Ik heb liever dat de karakters het laten zien dan het steeds maar opnieuw vertellen.

Een review die ik op Goodreads las was erg te spreken over de vriendschap tussen al deze karakters. Dit vond ik wel meevallen. De vriendschappen waren niet heel bijzonder en ze spatten ook niet heel erg van het boek af. Een connectie met de karakters maken was op deze manier wel lastig. Jammer, want dat maakt een boek veel leuker om te lezen.

Wat is er dan wel leuk aan to kill a kingdom? Lira en Elian trekken zich niks aan van wat mensen van ze vinden. Het was leuk en origineel dat Lira een Siren is en dat zeemeerminnen afgezet worden als lelijk. Ook is het verfrissend dat romantiek niet een leidraad in dit verhaal is, dat toch vaak in young adult voor komt. Elian en Lira wantrouwen elkaar juist erg voordat er iets ontstaat tussen de twee.

Houd je van boeken met zeemeerminnen, sirenen, magie en piraten. En kan je wel tegen de langzame opbouwing? Dan is to kill a kingdom zeker wel wat voor jou! Is dat niet helemaal jouw ding dan zou ik dit boek links laten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *