The near witch was een van de boeken waar ik heel erg naar uit keek. Al snel werd ik fan van V.E. (Victoria) Schwab toen ik de A darker shades of magic serie las. Dit is een fantasy boek serie en erg populair in boekland. Ik kon dan ook niet wachten om haar allereerste boek te lezen. The near witch is een fantasy boek wat door alle leeftijden gelezen kan worden. Het is in maart van dit jaar helemaal in een nieuw jasje gestoken. Het bevat ook een short story, the ash-born boy. Dit gaat over een karakter uit dit boek.

boektitel the near witch met een boom en de schrijfster's naam

In The near witch maken we kennis met Lexi. Zij woont in het dorpje Near. Er wonen daar geen onbekenden, iedereen kent elkaar. Net zoals alle andere kinderen weet ze van het spookverhaal over een heks die eens in Near woonde. Maar wanneer er kinderen uit hun bed verdwijnen vraagt Lexi zich af de heks niet echt bestaat. En wanneer er ook nog eens een onbekende jongen in de stad opduikt veranderd het stadje in een spookstad. Het weer helpt hier ook niet bij.. Wie laat deze kinderen verdwijnen?

Jammer genoeg viel het boek erg tegen. Dit ben ik niet gewend van Victoria. Tot nu toe waren al haar boeken die ik heb gelezen geweldig. Misschien ligt het er ook aan dat dit haar debuut was en dat ze sindsdien in haar schrijven is gegroeid. Ook al ligt het niet aan haar schrijfstijl. Ons hoofdpersoon Lexi deed me niet veel. Ik kon niet echt met haar een connectie maken. Er was niet veel achtergrond informatie over haar. Je weet zelfs niet hoe oud ze is.

De onbekende jongen is wat interessanter, maar ook hij blijft vlak. Lexi’s moeder en zusje waren ook niet de meest interessante personen om over te lezen. De enige persoon die me wat deed was Tyler. Hij was verschrikkelijk irritant en liet Lexi maar niet met rust. Ook het liefdesgedeelte was soms een beetje raar. Hoe Victoria omschreef hoe ze zoenden was cringeworthy en niet erg romantisch.

een rode kaft met daarop het karakter Lexi uit the near witch

Het short story verhaal was interessanter. Je komt meer te weten over wat de onbekende jongen in het hoofdverhaal doorstaan heeft en wat leidde tot het verlaten van zijn eigen stad. Het was zeker leuker geweest als de short story het hoofdverhaal was, maar helaas. Het leek meer om het mooie schrijven te gaan dan een goed opbouwend verhaal.

Ik kon niets anders doen dan dit boek 2 sterren geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *