The inexplicable logic of my life gaat over Sal die woont bij zijn Mexicaanse-Amerikaanse adoptievader. Hij is een homofiele man. Zijn beste vriendin is Sam en hij heeft nog een vriend genaamd Fito. Het is de eerste schooldag van het laatste jaar en Sal en Sam krijgen te maken met verlies, verdriet en geloof. Ook gaat Sal uit het niets regelmatig op de vuist en hierdoor weet hij niet meer wie hij echt is.

Dit boek was, naast dat het heel mooi was, ook heel leerzaam. Het boek leert je dingen over het leven. Dat familie heel belangrijk is, maar dat het niet altijd bloed gerelateerd hoeft te zijn. Hoe belangrijk het is dat je vrienden om je heen hebt die je steunen en waarbij je je verhaal kwijt kunt. Dat het leven een achtbaan is, dat het oké is dat je niet altijd sterk kan zijn. En zoveel meer. Zoals ze weleens zeggen: it makes you feel all the feels. En dat doet dit boek zeker met je!

Ik vond het ook erg mooi dat de samenstelling van het gezin anders was dan een moeder, vader en een kind of meerdere kinderen. Het laat je zien dat er meer is dan het “gewone” gezin.  Ook het Mexicaanse aspect dat erin zit vind ik erg goed. Je leert zo een andere cultuur kennen.

De kleine hoofdstukken waren even wennen maar daarna heel fijn om te lezen. Zo word het boek niet langdradig en vlieg je nog meer door het boek. Je zou denken dat er op deze manier belangrijke stukjes missen in het boek, maar niets is minder waar.

Zoek je een boek met meer diepgang maar wel luchtig geschreven, dan is dit het boek voor jou!

2 Comments

  1. Pingback: Lees recap februari • More Than Books

  2. Pingback: Reading challenge: Jaar recap Roos (2018) • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *