Iets wat ik erg leuk vind, zijn musicals. Zo af en toe kies ik een oude uit en haal daarvan het TCG (Theatre Communications Group) boek. Dit keer heb ik gekozen voor Spring Awakening.

Spring Awakening is een van oorsprong Amerikaanse musical uit 2006, gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen, in 1891 geschreven door Frank Wedekind. Het toneelstuk bevat de  thema’s abortus, homoseksualiteit en kindermishandeling. De muziek voor de musicalbewerking is geschreven door Duncan Sheik en de scenario- en liedteksten door Steven Sater. Het verhaal speelt zich af in het Duitsland van het eind van de 19e eeuw en gaat over jongeren die zichzelf en hun seksualiteit ontdekken in een omgeving waarin ze allesbehalve vrij zijn of serieus genomen worden.

Het boek is een smal boekje, wat in scriptvorm geschreven is. Daarnaast worden er begeleidende cues van het podium toegevoegd, zodat je kunt bedenken wat er allemaal gebeurd op het podium. Er staat een korte introductie per karakter zodat je wat meer achtergrond informatie krijgt.

Het verhaal is dieper dan je in eerste instantie zou denken. Het heeft een erg dubbele lading waardoor je erg goed moet denken waarover het gaat. Het is een heftig verhaal die je bij blijft. Wat ook fijn is, om tegelijk bij het lezen de soundtrack aan te zetten. Zo hoor en lees je de emotie dubbel zo goed.

Ook benieuwd hoe je de ultimate Spring Awakening ervaring kan krijgen?

Zie dan deze video’s:

Soundtrack

Live

Deaf west (ik ben geobsedeerd)

Je kunt het hier kopen:

Ik geef het 5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *