Via het ARC programma van Hidden Gems Books kreeg ik de mogelijkheid om het boek Rebel Song te lezen. Via bookstagram en andere kanalen was ik deze titel al een aantal keren tegengekomen, en ook de korte omschrijving sprak me enorm aan. Het blijkt een echt boek te zijn voor fans van Holly Black, Kiera Cass en Veronica Roth die dit spannende star-crossed lovers verhaal vol politieke intriges, verraad en schandalen op zullen peuzelen. Nou, kom maar op!

Hij is een beruchte rebel. Zij is de erfgenaam van de troon. De kansen waren niet in hun voordeel. Alles wat Rogan wilde was een eenvoudig leven leiden in de wijngaard, maar dat is nog niet zo gemakkelijk als de Kroon je als een bedreiging voor het rijk ziet. Als de opstand roept, heeft Rogan geen keus en moet hij vechten. Tenslotte hebben deze mensen zijn vader vermoord.

Prinses Elyra aan de andere kant kent het spel. In de politiek telt elke beweging. Zal ze sterk genoeg zijn om de veranderingen aan te brengen die haar land nodig heeft als ze eenmaal koningin wordt? Zal een ambitieuze minnaar haar plannen verpesten? In deze wereld is het moeilijk om vrienden te onderscheiden van vijand.

De dag dat Elyra en Rogan elkaar tegenkomen veranderd alles. Het moois wat zij hebben opgebouwd stort echter weer in elkaar als hun ware identiteit wordt onthuld. Het koninkrijk is in oorlog en ieder moet zijn eigen weg gaan.

Review:
Door het hele boek heen had ik Sarah J Maas vibes. Ik heb van haar alleen de A Court of Thornes and Roses serie gelezen, maar op elke bladzijde maakte mijn hoofd de vergelijking met dit boek. Niet zozeer dat het hier om een fantasy verhaal ging, dat namelijk zeker niet. Dit zag ik echter wel als voordeel, want deze serie vond ik echt helemaal geweldig.

Ondanks dat ik het verhaal persoonlijk niet heel origineel vond, star-crossed lovers ontdekken elkaars ware identiteit en moeten een keuze maken voor wie zij zullen vechten in de opstand die het koninkrijk teistert, maakte de karakters in dit boek heel erg veel goed. Ik vond prinses El een enorm sterk en moedig karakter; ze is jong en speels, maar weet precies wat zij wilt en hoe ze de rechtmatig koningin van haar koninkrijk wilt worden. Ze valt als een blok voor de stoere Rogan en vanaf dat punt stond ik zeker aan hun kant. Naarmate het verhaal vorderde was ik niets anders dan aan het duimen voor hun mooie en pure relatie. Petje af voor hoe de auteur dit gespeeld heeft!

Ik werd zeker helemaal meegesleurd in het boek. Ik las het in een aantal dagen uit, ondanks dat ik bergen ander werk had, en toen ik het einde had bereikt zat ik zo erg in het verhaal dat ik direct een vervolg wilde. Ik kan niets anders zeggen dan, bring on book 2!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *