Dear Evan Hansen is een musical die momenteel op broadway speelt. Aangezien ik de soundtrack erg tof vind en het erg jammer vind dat ik de musical zelf niet kan zien, heb ik besloten om een TCG boek van Dear Evan Hansen te kopen. In dit boek kun je het volledige musical script vinden, daarnaast kun je lezen wat er op het podium gebeurd, lees je de cues en kan je de songteksten vinden. Ook vind je schetsen van de karakter en is er begeleidende info over de karakters toegevoegd.

Het verhaal gaat over het personage Evan Hansen. Hij is een middelbare scholier die lijdt aan een sociale fobie, wat zijn vermogen belemmert om contact te maken met andere mensen en vrienden te maken. Na de dood van een van zijn klasgenoten, verzint hij een leugen die hem onbedoeld dichter bij de familie van de klasgenoot brengt, terwijl het hem ook in staat stelt zijn eigen doel te bereiken.

Het is een emotioneel verhaal over een jongen met angsten en over angsten die overkomen worden, dat goed in dit boek te volgen is. Daarnaast heeft het verschillende verhaallijnen van de karakters, zoals liefde, haat, jaloezie, familie en dood. Je leert zo elke karakter kennen en met hun mee te voelen.

Ik raad je aan om tijdens dit boek de soundtrack aan te zetten om zo mee te kunnen luisteren. Hierdoor raak je jezelf volledig kwijt in de karakters en komt het allemaal wat dieper aan. Ben Platt zijn stem brengt het boek naar een nieuwer emotioneel hoogtepunt.

Ik geef dit boek 5 sterren, omdat het goed geschreven is, achtergrond informatie heeft en daarnaast een heel diep verhaal verteld. Ik vind dat het boek een goede boodschap mee brengt en je informeert over angsten. Ook leer je echt dat soms jezelf zijn al goed genoeg is in plaats van jezelf anders voor te stellen.

Ben je benieuwd naar het boek? Dan kan je het hier kopen:  Link boek

Welke musical willen jullie graag lezen?

2 Comments

  1. Pingback: Reading challenge update • More Than Books

  2. Pingback: Review: Dear Evan Hansen - Val Emmich • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *