Blood for blood is het tweede deel uit de duologie serie Wolf by Wolf.

Hierin is de oorlog net voorbij, maar het echte gevecht is pas net begonnen. Yara, vermomd als Adele, heeft net Adolf Hitler doodgeschoten op een gala en moet nu op de vlucht. De winnaar van de Axis race, Luka Lowe, ziet Adele/Yara weg rennen en hij gaat haar achterna. Dan ziet hij iets wat hij en niemand anders ooit heb mogen zien. Vanaf dat moment veranderd niet alleen zijn leven maar ook dat van haar.

Helaas vond ik het boek niet zo goed als het vorige deel. Ook al gebeuren er veel verschillende dingen in het boek, het mist toch wat de spanning. Dat is vooral in het begin. Gelukkig word dat steeds beter en beter en zit je er echt helemaal in. Vooral als er iets in het boek gebeurd wat een heel angstig idee met zich meebrengt. Dit word met veel realisme op papier gezet. Als dat in het echt ook gebeurd zou zijn dan zou de wereld er een stukje anders uitzien, denk ik.

Yael heeft nog steeds dat sterke karakter. Hoe zij met bepaalde dingen omgaat in zo’n afschuwelijke tijd is erg mooi om over te lezen. Ook komen er personages terug wat dit boek beter maakte. Het einde is een beetje een tranentrekker.

Al met al vond ik het een goed boek en gaf ik het 3.5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *