Duisternis heerst over het Maresh koninkrijk en dreigt de balans van magie verdeeld over de vier verschillende Londen’ te verstoren. Verschillende mensen proberen het koninkrijk te redden waarbij sommige vijanden gedwongen moeten samenwerken. En dat gaat niet altijd zonder slag of stoot.

Er zitten in dit boek verschillende verhaallijnen die op een gegeven moment allemaal samen komen. Dit zorgt gelukkig niet voor verwarring. Als je de twee vorige boeken een tijdje terug hebt gelezen kan het zijn dat je soms vergeten bent wie of wat iemand is. (Gelukkig zijn er sites die samenvattingen van boeken plaatsen, maar dit heb je niet van mij) Maak je niet al te veel zorgen, je zal het boek nog steeds kunnen volgen.

We lezen weer uit een aantal verschillende perspectieven. Je hebt Kell en Rhy Maresh, Holland, Alucard, Lila, Kell en Rhy’s vader Maxim en Osaron, de duisternis die over het koninkrijk heerst. Dit is wederom weer erg goed uitgevoerd, je raakt geen moment in de war en je weet precies uit wiens perspectief je leest. Erg prettig.

Osaron is een interessante villain. Hij bestaat uit alleen schaduwen waardoor hij lastig te verslaan is. Om hem wel te kunnen verslaan worden een aantal mensen gedwongen om samen te werken en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Hierover lezen is wat dit boek zo leuk en goed maakt. Soms moet je met je vijanden samenwerken om grotere vijanden te verslaan. Er kon wel wat meer Osaron in dit boek. Hij is niet voor niets de villain. Net zoals Lila die haar magie onder controle moet krijgen. We lezen daar wat te weinig over waardoor we ons wat moeilijker in Lila kunnen verdiepen.

En niet te vergeten, er zit diversiteit in deze serie. Dit zien we gelukkig wel meer in boeken van 2018. In deze trilogie is er sprake van een homoseksuele relatie.

Ondanks mijn lees dip die een maand lang heeft geduurd heb ik toch genoten van dit boek. Het was een erg mooie afsluiting van deze serie. Vier sterren it is!

One Comment

  1. Pingback: Lees recap: mei 2018 • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *