In de afgelopen maand januari heb ik in totaal vier boeken gelezen voor mijn reading challenge waarvan één een re-read was van mijn fave klassieker Wuthering Heights. Ik kan dat boek echt wel 100x in een jaar opnieuw lezen that’s how much I love it! Momenteel ben ik aan het lezen in A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas.

In deze recap zal ik alle boeken die ik gelezen heb stuk voor stuk even kort langsgaan en aangeven of ik het aan yay of een nay vind..om jullie zo nog meer boek inspiratie te kunnen geven voor de aankomende tijd.


My True Love Gave To Me
: Dit stond nog op mijn lijstje van de kerstvakantie. Ik was op tijd begonnen maar heb hem toch nog mee moeten nemen het nieuwe jaar in. Dit boek bestaat uit 12 verhalen die perfect zijn voor je kerstvakantie. Elk verhaal is geschreven door een bekend YA-schrijver zoals bijvoorbeeld Stephanie Perkins bekend van o.a. ANNA AND THE FRENCH KISS en Rainbow Rowell bekend van o.a. FANGIRL. Ik heb de verhalen allemaal met plezier gelezen en het verbaasde me dat ik bijna alles ook gewoon echt goed vond. Het ene verhaal spreekt je persoonlijk uiteraard meer aan dan de andere, maar het is wel zeker dat deze winterse verhalen een must zijn voor elke kerstvakantie of elk ander moment in het jaar waarop je een beetje winterse liefde nodig hebt. Zeker een aanrader (yay) dus!

Nothing Less – Anna Todd: Anna Todd is bekend geworden met haar After verhalen op Wattpad, een platform voor fanfiction, waarna deze verhalen als boek !!!! gepubliceerd zijn door de grote populariteit. De After serie gaat over Hardin en Tessa die een vrij ingewikkelde relatie hebben maar toch one and the same zijn. Een van de personages in After is Landon Gibson, waar deze spin-off serie Nothing More (boek #1) en Nothing Less (boek #2) zich wat meer op richt. In deze serie is Landon samen met Tessa naar New York verhuist voor zijn toenmalig vriendinnetje, maar eindigt aan het einde van boek twee met een nieuwe, spannende romance. Het zijn boeken die gemakkelijk en snel weglezen. Ik heb ze bijvoorbeeld als e-book met me meegenomen in de trein en tram. De inhoud maakt je nieuwsgierig, ook al vind ik het persoonlijk geen literair hoogstandje. Ben je fan van de After serie, dan is het zeker een aanrader om ook de andere kant vanuit Landon te lezen. Is After niet geheel je ding, laat het dan vooral liggen.

   

Wuthering Heights – Emily Brontë: Wuthering Heights is, zoals ik ook al heb genoemd, echt mijn favoriete klassieker van alle klassiekers. Het vertelt het verhaal van de liefde tussen Catherine en Heathcliff. Dit verhaal zal je blijven achtervolgen zoals de zielen van deze twee personages voor altijd rond blijven dwalen in het Wuthering Heights landhuis. Het is misschien wat lastig lezen door het soms oud Engels taalgebruik, maar ik vind zeker dat iedereen dit boek een keer gelezen moet hebben zodat je zelf kunt ontdekken wat jij hier magisch aan vindt! Zeker een yay van mij.

Ketchup Clouds – Anna Pitcher: Ketchup Clouds gaat over Zoe. En Zoe heeft een geheim. Dit geheim durft ze aan niemand te vertellen en daarom gaat ze brieven schrijven naar een gevangene aan de andere kant van de wereld waarin ze stukje bij beetje schrijft wat ze precies gedaan heeft. Dit met in gedachten dat deze persoon zelf waarschijnlijk ook geheimen heeft en dingen heeft gedaan die niet helemaal in de haak zijn. Ondanks dat ik er erg naar uit keek om dit boek te lezen, is het me op de een of andere manier tegengevallen omdat ik uiteindelijk nog steeds niet echt wist wat Zoe’s geheim precies is. Het boek leest desondanks erg snel en fijn ook door de brief vorm waar de schrijfster voor gekozen heeft. Als je daarnaast van love triangles houdt is dit ook echt iets voor jou. Ikzelf vind het vooral jammer omdat ik voor mijn gevoel de clue er niet echt uit heb kunnen halen. Gebasseerd hierop voor mij dus een nay.

  

Ik hoop jullie hiermee weer wat inspiratie gegeven te hebben voor de aankomende maand. Welke boeken hebben jullie in januari allemaal gelezen? Ik ben erg beniewd, dus comment vooral onder deze post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *