Het is alweer bijna mei, wat betekend: nieuwe boeken.
Vandaag heb ik vier boeken voor jullie uitgekozen die deze maand uitkomen, die mij ook erg interessant lijken.

7 Mei: Again, but Better – Christine Riccio

Shane doet college helemaal verkeerd. Pre-med, geweldige cijfers en gelukkige ouders … klinkt ideaal, maar Shane heeft nul vrienden gemaakt, gaat elk weekend naar huis en romantiek… wat is dat?

Haar leven was slaapzaal, eetzaal, klas, herhaling. De tijd is tikkend, en ze heeft een verandering nodig – er gaat niets boven een verhuizing naar een nieuw land om de zaken echt te mixen. Shane meldt zich aan voor een semester in het buitenland in Londen. Ze gaat al haar universiteitsfouten rechtzetten: vrienden maken, jongens achtervolgen en avontuur vinden!

Makkelijker gezegd dan gedaan. Ze wordt al gauw geconfronteerd met de ingewikkelde realiteit van het leven buiten haar bubbel, en wanneer er twijfel over zichzelf komt, begint haar nieuwe leven uit elkaar te vallen.

Shane gaat ontdekken dat je met de juiste hoeveelheid moed en vastberadenheid alles kunt overwinnen. Geef een lot en een vleugje magie – de mogelijkheden zijn eindeloos.

14 Mei: Everything is F*cked: A Book About Hope – Mark Manson

Dit boek is de opvolger van The Subtle Art of Not Giving A F*ck. Het bevat een contra-intuïtieve gids voor de problemen van hoop.

We leven in een interessante tijd. Materieel is alles het beste wat het ooit is geweest: we zijn vrijer, gezonder en rijker dan mensen in de menselijke geschiedenis. Toch lijkt alles op de een of andere manier onherstelbaar en afschuwelijk vervuld – de planeet warmt op, overheden falen, economieën vallen in elkaar en iedereen is voortdurend beledigd op Twitter. Op dit moment in de geschiedenis, wanneer we toegang hebben tot technologie, educatie en communicatie waar onze voorouders niet eens van konden dromen, komen velen van ons terug naar een overheersend gevoel van hopeloosheid.

In Everything is F*cked: A Book About Hope richt Manson zijn blik van de onvermijdelijke tekortkomingen in elk individueel zelf, naar de eindeloze rampen die plaatsvinden in de wereld om ons heen. Vanuit de poel van psychologisch onderzoek over deze onderwerpen, evenals de tijdloze wijsheid van filosofen als Plato, Nietzsche en Tom Waits, ontleedt hij religie en politiek en de ongemakkelijke manieren waarop ze op elkaar lijken te komen. Hij kijkt naar onze relaties met geld, entertainment en internet, en hoe te veel van een goede zaak ons ​​psychologisch kan opeten. Hij tart openlijk onze definities van geloof, geluk, vrijheid- en zelfs van de hoop zelf.

Met zijn gebruikelijke mix van eruditie en where-the-f*ck-deed-dat-komt-van humor, neemt Manson ons bij de kraag en daagt ons uit om eerlijker te zijn tegenover onszelf en verbonden te zijn met de wereld op manieren die we waarschijnlijk wel hebben ‘ t eerder overwogen. Het is weer een contra-intuïtieve ravotten door de pijn in onze harten en de stress van onze ziel. Een van de grote moderne schrijvers heeft een ander boek geproduceerd dat de komende jaren de agenda zal bepalen.

14 Mei: Disappearing Earth – Julia Phillips

Op een augustusmiddag, aan de kustlijn van het schiereiland Kamtsjatka, aan de noordoostelijke punt van Rusland, raken twee meisjes – zussen, acht en elf – vermist. Het politieonderzoek dat volgt, levert niets op. In de strak geweven gemeenschap van de meisjes moet iedereen worstelen met het verlies. Maar de angst en het gevaar van hun verdwijning wordt het meest gevoeld bij de vrouwen van deze geïsoleerde plaats.

Deze krachtige roman, die ons een jaar lang Kamchatka per jaar per maand brengt, verbindt het leven van personages die zijn veranderd door de ontvoering van de zusters: een getuige, een buurman, een detective, een moeder. Het is een etnisch diverse populatie waarin raciale spanningen broeien, en zogenaamde ‘inboorlingen’ worden vaak verdacht van het ergste. Terwijl het verhaal straalt van de hoofdstad van het schiereiland naar het landelijke noorden, worden we naar plaatsen met een verbazingwekkende schoonheid gebracht: dichtbeboste bossen, uitgestrekte toendra, stijgende vulkanen en glazige zeeën.

Disappearing Earth is een veelzijdig verhaal over het intieme leven van vrouwen – hun kwetsbaarheden en gevaren, hun verlangens en dromen. Het spreekt tot de complexe maar duurzame banden van de gemeenschap, omdat het verrassend levendige portretten biedt van mensen die elkaar raken en soms terugreiken om elkaar te redden.

28 Mei: Ask Again, Yes – Mary Beth Keane

Francis Gleeson en Brian Stanhope zijn twee rooksters uit NYPD die in 1973 in hetzelfde Bronx-district zijn ingedeeld. Ze zijn geen hechte vrienden, maar wonen buiten de stad naast elkaar. Wat zich achter gesloten deuren in beide huizen afspeelt – de eenzaamheid van de vrouw van Francis, Lena, en de instabiliteit van de vrouw van Brian, Anne, zet het toneel voor de verbluffende gebeurtenissen die komen gaan.

Ask Again, Yes van de bekroonde auteur Mary Beth Keane, is een prachtig ontroerend onderzoek naar de vriendschap en liefde die opbloeit tussen de jongste dochter van Francis, Kate, en de zoon van Brian, Peter, die zes maanden na elkaar geboren worden. In het voorjaar van het achtste leerjaar van Kate en Peter scheidt een gewelddadige gebeurtenis de buren, worden de Stanhopes gedwongen om weg te gaan en is het de kinderen verboden om verder contact te hebben.

Maar Kate en Peter vinden een weg terug naar elkaar, en hun relatie wordt getest door de echo’s van hun verleden. Opnieuw vragen, Ja onthult hoe de gebeurtenissen van de kindertijd er anders uitzien als ze opnieuw worden bekeken vanaf de afstand van volwassenheid-schurken verliezen hun dreiging, en degenen die onschuldig lijken lijken minder. Het liefdesverhaal van Kate en Peter wordt gekenmerkt door tederheid, vrijgevigheid en gratie.

Naar welke boeken ben jij benieuwd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *