2019! Een jaar waar weer allerlei nieuwe boeken uitkomen. Vandaag laat ik jullie zien welke boeken er deze maand uit(ge)komen (zijn)!

8 januari 2019
How to Date Men When You Hate Men – Blythe Roberson

How to Date Men When You Hate Men is een comedy filosofieboek dat is gericht op het ondervragen van wat het betekent om mannen te daten in de huidige moderne samenleving. Blythe Roberson verzamelt haar crushes als slecht verzorgde huisdieren, spitst haar eigen verdachte beslissingen en verzekert lezers dat elke date die je kunt verknoeien, zij dat tien keer zo erg kan doen. En echt, was die date zelfs een date in de eerste plaats? Met secties zoals echte interviews met mannen over het feit of het wel of niet een date was.

8 januari 2019
Two Can Keep a Secret – Karen M. McManus

Echo Ridge is een klein Amerikaans stadje. Ellery is er nooit geweest, maar ze heeft er alles over gehoord. Haar tante werd daar op haar zeventiende vermist. Slechts vijf jaar geleden plaatste een homecoming queen de stad op de kaart nadat ze werd gedood. Nu moet Ellery bij haar grootmoeder gaan wonen die ze amper kent. De stad is beeldschoon, maar het verbergt geheimen. Zelfs voordat school voor Ellery is begonnen, heeft iemand haar tijdens het thuiskomen gedreigd dat hij het zo gevaarlijk gaat maken als vijf jaar geleden. Dan, bijna alsof het deze persoon om de bewijzen gaat, wordt er een ander meisje vermist. Allery weet alles over geheimen. Haar moeder heeft ze; haar grootmoeder ook. Hoe langer ze in Echo Ridge zit, hoe duidelijker het wordt dat iedereen daar iets verbergt. Het ding is, geheimen zijn gevaarlijk – en de meeste mensen zijn niet goed in het houden ervan. Daarom is het in Echo Ridge het veiligste om je geheimen voor jezelf te bewaren.

15 januari 2019
The dreamers – Karen Thompson Walker

In een afgelegen universiteitsstad in de heuvels van Zuid-Californië strompelt een eerstejaars meisje haar slaapzaal binnen, valt in slaap – en wordt niet wakker. Ze slaapt de hele ochtend, tot de avond. Haar kamergenote, Mei, kan haar niet wakker maken. Evenmin kunnen de ambulancebroeders die haar dragen, noch de verbijsterde dokters in het ziekenhuis dat. Dan valt een tweede meisje in slaap, en dan nog een, en paniek neemt het college over en verspreidt zich naar de stad. Naarmate het aantal cases zich vermenigvuldigt, worden lessen geannuleerd en beginnen de winkels zonder voorraad te raken. Er is een quarantaine vastgesteld. De Nationale Garde wordt opgeroepen. Mi, een buitenstaander in de  hiërarchie van het studentenleven, wordt samengedrukt met een excentrieke, idealistische klasgenoot. Twee gastprofessoren proberen hun pasgeboren baby te beschermen, omdat de eens zo stille straten in chaos afdalen. Een vader bezwijkt voor de ziekte en laat zijn dochters voor zichzelf zorgen. In het ziekenhuis groeit een nieuw leven binnen een universiteitsmeisje, buiten het medeweten van haar, zelfs als ze slaapt. Een psychiater, opgeroepen uit Los Angeles, probeert de ziekte te begrijpen als deze zich door de stad verspreidt. De geïnfecteerden vertonen ongewone niveaus van hersenactiviteit, meer dan ooit is opgetekend. Ze dromen verhoogde dromen – maar van wat?

January 29th 2019
All the Lives We Ever Lived: Seeking Solace in Virginia Woolf

Kate Smine was een student in Oxford toen ze voor het eerst Virginia Woolfs’ modernistische meesterwerk las in het comfort van een Engelse zitkamer en in de gezellige stilte die ze met haar vader deelde. Na zijn dood – een ramp die aanspraak maakte op haar favoriete persoon – keerde ze terug naar die geliefde roman als een manier om te worstelen met zijn geheugen en haar eigen verdriet te begrijpen.
Smyth’s verhaal beweegt zich tussen het New England uit haar jeugd en Woolf’s Cornish kusten en Bloomsbury-pleinen, en onderzoekt universele vragen over familie, verlies en thuiskomst. Door haar inventieve, zeer persoonlijke lezing van To the Lighthouse, en haar kunstzinnige aanpassing van haar baanbrekende structuur, leidt Smyth ons naar een nieuwe visie op Woolfs meest veeleisende en lonende roman – en ambieert een elegante herinnering aan het vermogen van literatuur om opheldering en troost te bieden.

29 januari 2019
99 Percent Mine – Sally Thorne


Crush: een sterke en vaak kortstondige verdwazing, vooral voor iemand buiten jouw bereik … Darcy Barrett heeft een wereldwijd onderzoek onder mannen uitgevoerd. Ze heeft de wereld rondgereisd, en kan categorisch zeggen dat niemand tegen Tom Valeska op gaat, wiens enige minpunt is dat Darcy’s tweelingbroer Jamie hem het eerst zag en hem voor altijd beweerde als zijn beste vriend. Ondanks de inspanningen van Darcy, is Tom buiten spel gezet en loyaal aan haar broer, 99%. Dat is het probleem met het vinden van haar droommens op achtjarige leeftijd en met een hoogtepunt in haar fotografiecarrière toen ze twintig jaar geleden was. Ze moest leren om goed genoeg te regelen. Wanneer Darcy en Jamie van hun grootmoeder een doorbraakhuis erven, zijn ze ‘ blijft achter met strikte instructies om het terug te brengen in zijn oude glorie en het bezit te verkopen. Darcy is van plan om halverwege de oceaan in een gangpad-stoel te zitten zodra de renovatie begint, maar voordat ze kan knippen en rennen, vindt ze een bekend gezicht op haar veranda: flipper extraordinaire Tom is gearriveerd, hij draagt elektrisch gereedschap, en hij is voor het eerst in bijna een decennium single.  Plotseling overweegt Darcy om rond te hangen om er zeker van te zijn dat haar tweeling de inherente magie van het huisje niet verpest met zijn voorliefde voor grijs en chroom. Ze blijft absoluut niet vanwege de strakke t-shirts van haar nieuwe zakenpartner, of dat perfecte gezicht dat haar inspireert om haar camera opnieuw op te halen. Al snel vliegen er vonken – en het is niet de verkeerde bedrading. Het blijkt dat één procent van Tom’s hart misschien niet genoeg is voor Darcy. Deze keer schakelt ze dingen uit. Ze maakt Tom Valeska voor 99 procent van haar.

Naar welke boeken kijk uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *