Het is alweer december, het jaar zit er al bijna weer op.
Vandaag maak ik een lijstje met vier nieuwe boeken die deze maand uitkomen en waar ik erg naar uit kijk.
Leuk om nog even te vragen voor Sinterklaas of met kerst.

4 december

Once Upon a River by Diane Setterfield

Op een donkere midwinternacht in een oude herberg aan de rivier de Thames, vindt een buitengewone gebeurtenis plaats. De stamgasten vertellen verhalen om de donkere uren weg te werken, wanneer de deur openbarst door een zwaargewonde vreemdeling. In zijn armen is het levenloze lichaam van een klein kind. Uren later roert het meisje, haalt adem en komt weer tot leven. Is het een wonder? Is het magie? Of kan de wetenschap een verklaring geven? Deze vragen hebben veel antwoorden, waarvan sommige inderdaad behoorlijk donker zijn.

Degenen die wonen aan de oever van de rivier passen al hun vindingrijkheid toe om de puzzel op te lossen van het meisje dat stierf en opnieuw leefde, maar naarmate de dagen voorbijgaan verdiept het mysterie zich alleen. Het kind is zelf stom en kan de essentiële vragen niet beantwoorden: wie is zij? Waar kwam ze vandaan? En aan wie behoort ze? Maar antwoorden nemen niettemin toe.

Drie families willen haar graag opeisen. Een rijke jonge moeder weet dat het meisje haar ontvoerde dochter is die twee jaar ontbreekt. Een boerenfamilie die huivert van de ontdekking van de geheime relatie van hun zoon, staat klaar om hun kleindochter te verwelkomen. De huishoudster van de dominee, nederig en geïsoleerd, ziet in het kind het beeld van haar jongere zus. Maar de terugkeer van een verloren kind is niet zonder complicaties en hoe hartverscheurend de verliezen in het verleden ook zijn, hoe waardevol het kind zelf ook is, dit meisje kan niet van iedereen zijn. Elk gezin heeft zijn eigen mysteries en veel geheimen moeten worden onthuld voordat de identiteit van het meisje bekend kan worden.

4 december

My Favorite Half-Night Stand by Christina Lauren

Millie Morris has always been one of the guys. A UC Santa Barbara professor, she’s a female-serial-killer expert who’s quick with a deflection joke and terrible at getting personal. And she, just like her four best guy friends and fellow professors, is perma-single.

So when a routine university function turns into a black tie gala, Mille and her circle make a pact that they’ll join an online dating service to find plus-ones for the event. There’s only one hitch: after making the pact, Millie and one of the guys, Reid Campbell, secretly spend the sexiest half-night of their lives together, but mutually decide the friendship would be better off strictly platonic.

But online dating isn’t for the faint of heart. While the guys are inundated with quality matches and potential dates, Millie’s first profile attempt garners nothing but dick pics and creepers. Enter “Catherine”—Millie’s fictional profile persona, in whose make-believe shoes she can be more vulnerable than she’s ever been in person. Soon “Catherine” and Reid strike up a digital pen-pal-ship…but Millie can’t resist temptation in real life, either. Soon, Millie will have to face her worst fear—intimacy—or risk losing her best friend, forever.

18 december

Verity by Colleen Hoover

Lowen Ashleigh is een worstelende schrijfster die op de rand van financiële ondergang staat wanneer ze de baanaanbieding van haar leven aanvaardt. Jeremy Crawford, echtgenoot van de bestverkopende auteur Verity Crawford, heeft Lowen ingehuurd om de overgebleven boeken in een succesvolle serie af te ronden die zijn gewonde vrouw niet kan afmaken.

Lowen arriveert bij het huis van Crawford, klaar om de jarenlange aantekeningen en schema’s van Verity te doorzoeken in de hoop voldoende materiaal te vinden om haar op weg te helpen. Wat Lowen niet verwacht te ontdekken in het chaotische kantoor, is een onafgemaakte autobiografie die Verity nooit bedoeld heeft voor iemand om te lezen. Pagina na pagina van onthullende opnames, inclusief Verity’s herinnering aan wat er echt gebeurde op de dag dat haar dochter stierf.

Lowen besluit om het manuscript verborgen te houden voor Jeremy, wetende dat de inhoud de reeds rouwende vader zou verwoesten. Maar naarmate Lowen’s gevoelens voor Jeremy beginnen te groeien, erkent ze alle manieren waarop ze zou kunnen profiteren als hij de woorden van zijn vrouw zou lezen. Immers, hoe toegewijd Jeremy ook is voor zijn gekwetste vrouw, door deze ontdekking zou hij nooit meer kunnen van haar kunnen houden.

31 december

Calm the F*ck Down: How to Control What You Can and Accept What You Can’t So You Can Stop Freaking Out and Get On With Your Life by Sarah Knight

De no-f*cks-gegeven gids voor het temmen van angst die controle van je leven overneemt.

Heb je meer tijd om je zorgen te maken over problemen, dan om ze op te lossen? Laat je onverwachte moeilijkheden je dag verpesten en houden de “wat als” je wakker?

Sounds like you need to

CALM THE F*CK DOWN.

Alleen omdat dingen uit elkaar vallen betekent niet dat JIJ het niet kan trekken. Of je nu gestresst bent over sh*t dat nog niet gebeurd is of bang is voor sh*t dat al is gebeurd, dit boek helpt je om de angst en het overdenken die het allemaal verergert, in toom te houden. Calm the F*ck Down legt uit:
– The Four Faces of Freaking Out – en hun Flipsides
– Hoe te accepteren wat je niet kunt controleren
– Productief Behulpzaam Effectief Piekeren (PHEW)
– De drie principes om ermee om te gaan
En veel meer!

Naar welke boeken kijk jij uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *