Vandaag heb ik dan mijn allereerste review voor jullie. Helaas is het niet zo’n positieve aangezien het boek mij erg tegenviel. Lees mee waarom.

Verhaal

Het verhaal gaat over een meisje Door dat leeft in Onder Londen en wraak wil nemen op haar familie dat is vermoord. Ze wordt achterna gezeten door huurmoordenaars en komt zo in Boven Londen (Londen zoals wij kennen) terecht. Richard Mayhew die onderweg is naar een restaurant met zijn vriendin ziet haar liggen op straat en neemt haar mee naar huis. Eenmaal daar komen de twee huurmoordenaars aan zijn deur die op zoek zijn naar Door. Samen vluchten Door en Richard naar Onder Londen en Richard wil haar graag helpen hen van zich af te schudden.

Eenmaal daar gebeuren er veel dingen, maar niet echt iets wat me bij blijft staan. Door wil wraak maar die wraak komt niet echt in het verhaal voor. Het verhaal begon me soms ook erg te vervelen omdat er niet echt iets spectaculairs gebeurde en het allemaal een beetje langdradig werd.

Het verhaal voelt als een sprookje. Ratten die kunnen praten, markten waar je de gekste dingen kan vinden en deuren die gemaakt kunnen worden. Wat leuk is, maar het verhaal mist een echte clou.

Karakters

Door – Door is een jong meisje, hoe oud ze is word niet omschreven maar ik schat een jaar of 14. Ze raakt erg gesteld op Richard, al was dat eerst niet haar bedoeling. Haar kenmerk is dat ze er een beetje als een slons uit ziet maar echt diepgang heeft het karakter niet. Denk dat de schrijver dat ook zo bedoeld.

Richard Mayhew – Ik vind hem ongeïnspireerd, alsof de schrijver geen zin had in een flamboyant karakter. Zijn leeftijd word niet vernoemd, het is een volwassen man aangezien hij gaat trouwen en een baan heeft. Maar het zou net zo goed iemand van 12 kunnen zijn. Zo kinderlijk zijn zijn gedachten soms.

Marquis – Wat is de bedoeling van die man? Hij beschermt Door maar verder is het onduidelijk wat hij nou precies toevoegt in het verhaal.

Coup & Vandemar – De huurmoordenaars waar Door wraak op wil nemen. Ze zijn gemeen en wreed, maar aangezien het boek meer voor kinderen is valt dat wel mee. Alsnog zou ik graag willen zien dat ze wat gemener waren. Ze komen ook niet veel in aanraking met Door, wat jammer is want dat zou het spannender maken.

Conclusie

Ik stapte heel enthousiast in dit boek omdat het verhaal mij erg aansprak. Alleen had ik verwacht dat het meer Young Adult zou zijn, ondanks dat er ook tekeningen in zitten. In plaats daarvan is het een leuk boek voor kinderen t/m 15 jaar. Oudere kinderen willen toch wat meer spanning en actie. Ik vond het erg tegenvallen, ik geef het dan ook 2 sterren. 1 ster vind ik te weinig omdat het de eerste 200 pagina’s mij wel kon boeien.

Heb jij Neverwhere gelezen en wat vond jij er van?

One Comment

  1. Pingback: Reading Challenge: Jaar Recap Roos - More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *