Muziek en lezen zijn twee dingen die goed bij elkaar passen. Geen muziek waar erin word gezongen maar instrumentale muziek uit bijvoorbeeld films. Anders zing je voor het weet mee en blijft je boek links van je liggen. Instrumentale geluiden zorgen ervoor dat je je kan concentreren op de mooie woorden en zinnen in je boek. Graag wil ik met jullie drie albums en één afspeellijst delen.

beauty and the beast muziek met 2 boeken en 2 funko pops

Italian jazz bistro, the smooth jazz collection

Jazz is fijn, maar al helemaal als het instrumentaal is. Zo komen de instrumenten nog beter uit en lijkt het alsof je echt in een jazzclub aan het lezen bent. Dit geeft ook een kalmerend effect, een goed album om ook bij in slaap te vallen.

italiaanse jazz muziek voor bij het lezen

Fantastic beasts, the crimes of Grindelwald

We hebben de film pas natuurlijk allemaal gezien, maar heb je ook al goed naar de muziek geluisterd? Echt doen! Dit is perfect voor bij het lezen van de screenplay van de film.

muziek uit the crimes of grindelwald voor bij het lezen

Harry Potter and the philosophers stone

Natuurlijk mocht Harry Potter and the philosophers stone niet ontbreken. Een echte klassieker. John Williams is zo’n goede componist, de muziek komt echt tot leven. Perfect om de nostalgie te herleven. En dit jaar komt het Rotterdam philharmonisch orkest weer naar de Doelen in Rotterdam met de muziek uit film vier!

muziek van harry potter and the philosophers stone voor bij het lezen

Beauty and the beast instrumental

Dit is een playlist gemaakt door Angela de Waard. Alle tekst is eruit gehaald waardoor je je goed kan concentreren bij het lezen. Alle liedjes komen uit de live animation versie met Emma Watson van vorig jaar. Een film geliefd bij velen!

muziek uit beauty and the beast voor bij het lezen

Wat luister jij graag bij het lezen of lees je liever in absolute stilte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *