Vandaag laat ik jullie een paar handige en leuke boeken sites zien. Van sommigen heb je natuurlijk al gehoord maar van sommigen misschien (hoop ik) nog niet. Ik hoop dat je er een nieuwe favoriete website bij krijgt.

De nummer 1 site voor als je van boeken houdt. Je kan laten zien wel boek je leest, wat je nog wilt lezen, een review achter laten, vrienden maken, auteurs volgen, nieuwe boeken ontdekken en nog veel meer. Een account maken is helemaal gratis.

Kijk en luister je liever naar mensen die over boeken video’s maken. Dan is Youtube natuurlijk niet te missen. Een aantal leuke boek vloggers zijn Sasha Alsberg (abookutopia), readbyzoe, jessethereader, SophiesSeries en het kanaal van YT boekenwebsite Epic Reads.

Dit is een soort bol.com maar dan met alleen maar Engelse boeken. Soms kan het zijn dat een nieuw boek nog niet binnen is bij Bol.com (zoals ik pas heb ervaren), dan is dit de ultieme site om heen te gaan. Het verzenden is altijd gratis. En als je in het Engels gaat vloggen benaderen zij jou misschien wel voor ARC’s (advanced readers copy). Zo heb je altijd boeken in huis die nog niet officieel uit zijn. En wie weet wordt jij wel de NikkieTutorials van de boeken!

Heb je het nieuwe boek in een serie maar weet je niet meer zo goed hoe het vorige deel verliep. Ga dan naar deze website. Hier staan complete samenvattingen van duizenden boeken online. Gegarandeerd dat je snel weer weet hoe het boek ging.

Lees gedichten van anderen maar je kan ook zelf je eigen gedichten plaatsen. Een hele mooie en handige website voor gedicht liefhebbers.

Onder het kopje Youtube vertelde ik al over Epic Reads hun kanaal. Maar ze hebben ook een website! Met polls, quizzen, top trending books, voorstukjes uit boeken en het laatste nieuws over aankomende film of serie verfilmingen.

Welke site ga jij zeker bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *