Een nieuw jaar betekend een nieuwe start voor ons boeklezers. Zoals jullie in de afgelopen artikelen hebben kunnen lezen hebben wij persoonlijk weer veel gelezen en al dan wel of niet onze reading challenge gehaald. Bij het lezen gaat het uiteraard niet alleen om de getallen in je eigen opgezette challenge, maar vooral ook om het plezier van het lezen en het ontdekken van nieuwe boeken. Vandaar dat wij, geïnspireerd door de nieuwe Snoecks, 2019 ook willen starten met deze post waarin wij onze leestips voor de komende maand (en jaar ofcourse) met jullie delen!

Leestip 1 (Lia) 

Mijn leestip voor dit jaar is het pas uitgebrachte autobiografische boek van Michelle Obama, Becoming. Het is een boek waarin zij verteld over (bijna) alles in haar leven wat haar gevormd heeft tot de powervrouw die zij momenteel is. Ik heb dit boek met de kerst gekregen en ik heb er al zoveel positieve dingen over gehoord, definitely worth the recommendation!

Leestip 2 (Roos)

De leestip die ik met jullie wil delen is Humans of New York. Dit boek is al een paar jaar uit maar ik heb het pas opnieuw herontdekt. Hierin staan mooie foto’s en verhalen van mensen die wonen of verblijven in de grote stad New York. Geen één verhaal en persoon is hetzelfde, iedereen heeft zijn of haar eigen levenservaring. In sommige verhalen kun je jezelf terug vinden, wat het boek extra mooi maakt. Het laat zien dat iedereen gelijkwaardig aan elkaar is, en in zo’n tijd als deze is het extra belangrijk om dat te (h)erkennen.

Leestip 3 (Amy)

Mijn leestip is What if it’s us bij Adam Silvera. Dit boek gaat om Arthur en Ben.

Arthur is in New York voor de zomer, maar wat Broadway hem geleerd heeft is dat het universum een showstopping-romance kan geven, wanneer je het minst verwacht.

Ben denkt dat het universum onzin is. Als het universum hem zou helpen, zou hij niet op weg zijn naar het postkantoor met een doos met spullen van zijn ex-vriendje.

Maar wanneer Arthur en Ben elkaar ontmoeten – schattig op het postkantoor, wat heeft het universum precies voor hen in petto?

Misschien niets. Ze worden tenslotte gescheiden.
Misschien alles. Ze worden tenslotte herenigd.
Maar wat als je een eerste date niet helemaal kunt vastleggen. . . of een tweede eerste date. . . of een derde?
Wat als Arthur te hard probeert om het te laten werken. . . en Ben het niet hard genoeg probeert
Wat als het leven niet zo echt is zoals een Broadway-toneelstuk?
Maar wat als het wel is?

Dit is een fijn leesbaar en romantisch boek die vele mensen aan gaat spreken. Het is net wat anders dan alle romantische verhalen die er zijn en dat is erg verfrissend.

Snoecks 2019

Zoals eerder terug al aangegeven zijn wij geïnspireerd door de nieuwe Snoecks van 2019. Dit, bijna 600 pagina’s, dikke boek staat vol mooie fotografie en reportages over kunst, reizen, mode en lifestyle. Het bevat daarnaast ook rubrieken met leestips en verschillende artikelen die je gidsen door trends en fenomenen in de wereld van boeken en literatuur. Erg handig! Als je op zoek bent naar nog meer leestips, dan kun je die hierin zeker terugvinden. Als je daarnaast erg geïnteresseerd ben in fotografie en kunst, dan dit ook een mooi boek om doorheen te bladeren. Het kan zeker als inspiratiebron dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *