Kopenhagen heeft nooit echt in mijn lijstje gestaan van steden die ik graag wil bezoeken. Maar omdat Amy hier een half jaar studeerde vond ik het natuurlijk heel leuk om langs te gaan. Samen met Lia waren we daar van afgelopen vrijdag t/m zondag. Eindelijk herenigd! En in elk land waar ik heen ga, daar koop ik een boek. Dit is een traditie die ik in 2012 in New York startte. De boeken zijn een onderdeel van de herinneringen uit die tijd. Reizen en lezen, twee van mijn favoriete dingen gecombineerd. Lees verder om te weten te komen wat ik kocht in Kopenhagen, maar ook in Zweden waar we een dagje waren (je leest snel wat de reden hiervoor was, houd dus de website in de gaten!)

flat lay foto van de boeken Dear Martin en Nevermoor op een tas van de winkels uit Kopenhagen en Malmö

We beginnen met Malmö, Zweden want hier kocht ik als eerste een boek. Ze hadden niet veel keuze, de nieuwste young adult boeken waren daar (nog?) niet echt te koop. Wat wel jammer was want zo was het wat moeilijker om een boek te vinden. Dit heb ik toch weten te doen. Namelijk bij de kinderafdeling. Gelukkig hadden ze daar dus ook een aantal boeken in het Engels. En het is een veel gelezen boek van dit moment. Namelijk…

Nevermoor!

een flat lay van het boek Nevermoor gekocht in Malmö, Zweden

Nevermoor is een middle grade boek. Dit wil zeggen een boek voor de leeftijden tussen 8 tot 12 jaar. Maar daar trekken wij ons lezers natuurlijk niks van aan. We krijgen in dit boek te maken met Morrigan Crow. Er heerst een vloek over haar, ze zal op haar elfde verjaardag sterven. Wanneer de klok op die dag 12 uur slaat wordt ze meegenomen door een vreemde man genaamd Jupiter North. Hij neemt haar mee naar een stad genaamd Nevermoor. Daar zal ze vier onmogelijke processen moeten doorstaan met gebruik van een buitengewoon talent. Maar die heeft ze niet… Het boek staat vol magie en mysterie en is het eerste boek in een serie.

Het boek wat ik in Kopenhagen kocht is Dear Martin. In deze boekenwinkel hadden ze heel veel keuze. Ik was er gewoon verbaasd van! Ze hadden young adult, middle grade, fantasy en thrillers. Ook hadden ze een sectie met Harry Potter spullen. Hier heb ik ook nog wat van gekocht. Wat? Dat zie je aan het eind van deze post.

muurschildering 'black lives matter' in Kopenhagen

Dear Martin is een boek dat gaat over racisme. Vandaar bovenstaande foto die ik heb gemaakt. Justyce McAllister is de slimste van de klas en heeft een mooie toekomst voor zich. Ook al is hij nu weg uit de slechte buurt, hij ontkomt niet aan de spot van zijn nieuwe klasgenoten. Hierdoor went Justyce zich naar Martin Luther King Jr. voor antwoorden. Hij begint een dagboek gericht aan Dr. King. Wanneer Justyce aan het rijden is in zijn auto met zijn beste vriend Manny gebeurd er iets vreselijks. Ze hebben hun ramen helemaal naar beneden en luisteren hardop muziek. Tot woede van een blanke politieagent, en voordat ze het weten wordt er op hun geschoten. Maar het is juist Justyce die door de media onder vuur ligt, en niet de politieagent.. Angie Thomas noemde Dear Martin een must read en ook John Green vond het een heel sterk verhaal.

Harry Potter Gryffindor boekenlegger gekocht in Kopenhagen, Denemarken

En als laatste kocht ik deze boekenlegger. Super mooi en minder duur dan je misschien denkt!

2 Comments

  1. Pingback: Matilda de musical, Zweden • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *