Halloween staat ons weer op te wachten. Tijd om je enge kostuum uit de kast te halen en langs de deuren te gaan voor snoep. Wanneer de klok middernacht slaat kruip jij in bed met een boek. Om vervolgens bibberend uit je bed te vallen. Daarom vandaag 4 enge boeken om uit te kiezen. Happy Halloween!

Neil Gaiman – Coraline

In Coraline’s nieuwe flat zitten 21 ramen en veertien deuren. Dertien van de veertien deuren gaan open en aan de andere kant van die deur zit een stenen muur. Op een dag weet Coraline die te openen en komt terecht in een huis dat er net zo uit ziet als haar huis. Alleen is alles daar beter, behalve haar ouders. Die willen haar graag houden maar al gauw komt ze erachter dat er nog meer kinderen vastzitten in het huis. Ook Coraline wil het huis uit en zij is hun enige hoop om eruit te komen.

Dit award winnende boek van Neil Gaiman is misschien wel het bekendste Halloween boek van de afgelopen jaren!

Hex – Thomas Olde Heuvelt

Welkom in Black Spring. Hier dwaalt een vrouw uit de zeventiende eeuw rond. Haar mond en ogen zijn dichtgesnoerd. Ze loopt op de straten en komt je huis binnendringen. Om vervolgens naast je bed te staan. Iedereen weet dat haar ogen nooit geopend mogen worden. De stad is omringt met high tech bewaking zodat deze vloek zich niet buiten de stad kan verspreiden. Maar wanneer een groep tieners de stricte regels overtreden word de stad bedolven met middeleeuwse praktijken..

Dit boek geschreven door onze Nederlandse Thomas werd door bekende thriller schrijver Stephen King briljant en origineel genoemd.

We have always lived in the castle – Shirley Jackson

Merricat Blackwood woont met haar oom Julian en haar zus Constance op het familielangoed.  Eerst waren er namelijk meerdere familie leden maar een gif bracht hen om het leven. Constance is van de moorden vrijgesproken en Merricat beschermt haar tegen de nieuwsgierige mensen uit het dorp. Wanneer oom Charles arriveert zijn hun blije dagen over en Merricat moet haar best doen om het gevaar buitenshuis te houden.

Dit boek zit vol met duisternis, griezeligheid en verontrustende zaken.

A monster calls – Patrick Ness

De dertienjarige Connor wordt om middernacht wakker van een monster die bij zijn raam staat. Connor verwacht dat het het monster uit zijn nachtmerries is. De nachtmerries die begonnen toen zijn moeder ziek werd. Het monster wil iets van hem. Het wil de waarheid. En dat is het engste gevoel van allemaal.

Misschien niet helemaal een Halloween boek maar door de illustraties en het heftige verhaal kan je het perfect tijdens de donkere dagen lezen. Ga daarna zeker de film kijken en zet alvast een doos zakdoekjes klaar!

En, welk boek ga jij zeker lezen in het donker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *