Giveaway time! *GESLOTEN* Wij geven het debuut boek van Angie Thomas weg. The Hate U Give was een echte hit in 2017 en vorig jaar kwam de verfilming van dit boek uit. Roos en Lia zijn daar natuurlijk heen geweest en waren ook over de film erg te spreken. Iedereen zou dit boek moeten lezen en de film moeten zien. Een echte eye-opener als het om racisme gaat. Angie heeft onlangs ook haar tweede boek, On the come up, uitgegeven. Daar vertellen we je ook iets over. Onderaan dit artikel kan je zien wat je moet doen om dit boek te winnen.

foto waarop 2 kopieen van the hate u give en on the come up van Angie Thomas voor een giveaway

In THUG maken we kennis met Starr. Wanneer haar beste vriend Khalil wordt neergeschoten door een politieagent is ze bang geworden. Bang voor de politie en foute figuren in haar buurt, ze durft er niet over te praten. Zal haar en haar familie misschien ook iets over kunnen komen? En wat gaat er gebeuren met de agent die Khalil doodschoot? Komt er wel een eerlijke rechtszaak of komt er weer een agent weg met het feit dat hij een onschuldige zwarte jongen heeft vermoord? Doordat dit echt in Amerika gebeurd is het boek nog emotioneler. Het maakt je boos en verdrietig. Maar het is ook een boek over hoop, liefde en dapperheid.

flat lay van het boek On the come up van Angie Thomas voor de thug giveway

In On the come up lezen we over Bri. Ze wil rapper worden, net als haar vader, maar komt al snel in de problemen. Ze wordt op school weggezet als een gangster en er is bijna geen eten in huis. Hierdoor schrijft ze een liedje waarin ze al haar emoties en woede loslaat maar dit gaat viraal. En niet om de goede redenen.. Door de media wordt ze neergezet als een gek en wordt haar familie bijna het huis uitgezet. Bri moet het wel gaan maken, ook als ze zichzelf moet gedragen naar hoe de media haar omschrijft. Maar Bri komt er snel achter dat vrijheid van meningsuiting niet altijd zo vrij is voor een jongvolwassene met een donkere huidskleur.

GIVEAWAY TIME!

Je vraagt je zeker af hoe je dit boek kan winnen*? Het is heel simpel:

– Vul hieronder de gegevens in en op 15 mei 2019 maken wij de winnaar bekend. Deze winnaar krijgt een persoonlijk bericht van ons, dus hou zeker je e-mail in de gaten!

 

*over de winnaar kan niet worden gecorrespondeerd
*meedoen kan alleen met een Nederlands huisadres

Heel veel succes met het winnen van deze giveaway!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *