Contemporary boeken zijn perfect voor de zomer. Meestal heeft het een luchtig onderwerp, vrolijke covers en je zwijmelt erbij weg. Dit soort boeken vind ik altijd leuk om te lezen, toch lees ik hier heel weinig van. Een goed idee dus om dit lijstje te maken.

Can you keep a secret – Sophie Kinsella

Emma Corrigan heeft voor iedereen geheimen. Voor haar vriend, die ze stiekem vindt lijken om Ken van Barbie. Voor haar ouders, ze verloor haar maagdelijkheid terwijl haar ouders beneden zaten. Geheimen die ze allemaal niet wilt delen. Totdat ze ze allemaal verteld aan een onbekende in het vliegtuig. Ze verwacht hem toch nooit meer te zien, dus waarom zou ze het niet vertellen? Wanneer ze later oog in oog komt te staan met CEO Jack Harper beseft hij de onbekende was. Zoals altijd in Sophie Kinsella haar boeken kan dit niet goed gaan.

Dit boek heb ik heel lang geleden gelezen en het is me nog steeds bijgebleven. Het moest dus in dit lijstje.

Perfect chemistry -Simone Elkeles

Brittany Ellis heeft altijd een perfect leven gehad. Alex is een bendelid aan de andere kant van de stad. Wanneer Alex een weddenschap aan gaat dreigt Brittany alles te verliezen. Haar vriend, reputatie en het grote familie geheim. Maar is dat wel zo?

Dit is onderdeel van een vierdelige serie waarvan elk boek op zichzelf gelezen kan worden.

The truth about forever – Sarah Dessen

Macy verheugt zich op een lange, warme zomer zonder haar vriend die weg is op zomerkamp. Ze zal haar dagen werkend in de bibliotheek spenderen. Oefenen voor haar toelatingstesten voor college. En in haar vrije tijd in het gezelschap zijn van haar moeder. Beiden treuren nog stilletjes om de dood van Macy’s vader.

Er gebeuren ook onverwachte dingen, zoals haar nieuwe baan bij een catering bedrijf. Het plan van haar zus om het strandhuisje te renoveren, wat allemaal herinneringen bij hen oproept. Maar ook het onmoeten van de leuke jongen Wes. Een jongen met een verleden, die altijd de waarheid verteld en artistieke talenten heeft. Door het onverwachte vraagt Macy zichzelf af of haar veilige en o zo bekende routine wel zo leuk is.

Sarah Dessen schrijft als een van de besten contemporary boeken.

Welk boek ga jij zeker weten kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *