Als ik al deze boeken met mijn eigen geld had gekocht was ik nu blut geweest. Sommige boeken in deze haul heb ik gekregen, gekocht met een boekenbon of zelf gekocht. Met deze hele stapel kan ik wel een hele tijd vooruit. Ik kan niet wachten om ze te lezen en zo kennis te maken met Vasilia, Lale, Bri en nog vele anderen!

alle boeken die in deze post zijn vernoemd staat afgebeeld op deze foto

Harry Potter, A journey trough a history of magic heb ik van een vriendin van mijn moeder gekregen. Dit is meer de versie voor jongere lezers. Die voor volwassenen heb ik al maar was hoe dan ook blij met deze!

The steel prince en Vengeful van V.E. Schwab. Ik kan niet wachten om het vervolg op Vicious te lezen! The steel prince is een comic boek dat hoort bij de A darker shade of magic serie. Deze gaat over de adoptieve vader van Kell, Maxim Maresh. Hoe hij vroeger was en hoe de wereld er toen uitzag. Echt een comic voor de liefhebbers van de fantasy trilogie!

The astonishing color of after is volgens velen een heel mooi en emotioneel boek. Leigh haar moeder is nadat ze zelfmoord pleegde in een vogel veranderd. Wanneer ze haar opa en oma voor het eerst ontmoet is dat de start van de zoektocht naar haar moeder. Dit is een boek geschreven in de realiteit maar er zitten ook magische aspecten tussen. Als dit geen mooi boek is..

On the come up van bestseller Angie Thomas, natuurlijk de vrouw achter The hate U give! Nu is Angie terug met een meisje genaamd Bri. Zij wil rapper worden maar er gaat een filmpje viraal waarin ze al haar boosheid en frustratie op los laat. De media schetst haar af als een bedreiging en haar carriere komt mogelijk in gevaar. Bri wilt het nog steeds tot rapper maken en wil daar alles aan doen. Maar ze realiseert zich dat ze niet altijd de vrijheid van meningsuiting heeft vanwege haar huidskleur..

V.E. Schwab's boeken genaamd Vengeful en The steel prince

King of Scars is de lang verwachte spin-off van de Grisha trilogie. In King of Scars hebben we te maken met Nikolai Lantsov, prins van Ravka. Niemand weet wat hij heeft meegemaakt in de oorlog en wil dat graag zo houden. Maar al snel krijgt hij te maken met vijanden aan Ravka’s grens. Nikolai moet het Grisha leger beschermen maar zijn donkere krachten worden sterker. Hij zal door Ravka heen trekken en komt in plaatsen waar magie zijn nalatenschap voor zich wilt winnen. Hij probeert er alles aan om het land veilig te houden.

In the bear and the nightingale maken we kennis met Vasilia. Zij woont in de Russische wildernis waar het altijd koud is. Ze houdt ervan om rond het haardvuur met haar zussen te zitten. En ze luistert graag naar het verhaal over Frost, de winter demoon. Wanneer haar vader thuiskomt met een nieuwe vrouw mag de familie de geesten niet meer eren. Vasilia is bang voor haar, en terecht. Boze figuren komen uit het bos en het dorp krijgt te maken met tegenslagen. De nieuwe vrouw wil Vasilia in het klooster of dat ze gedwongen getrouwd wordt. Vasilia doet er alles aan om haar familie te beschermen.

The tattooist of Auschwitz is misschien wel het meest mooie en emotionele boek van deze stapel. Lale Sokolov, een Slovaakse Jood wordt op de trein naar Auschwitz gezet. Al snel komen ze erachter dat hij verschillende talen spreekt en moet hij de gevangenen markeren met een tattoo. Lale hoort en ziet verschrikkelijke dingen maar ook dapperheid. Lale verruilt sieraden en geld voor eten zodat zijn medegevangenen niet zullen sterven. Wanneer hij Gita ontmoet is hij vast en zeker van het feit dat ze het kamp zullen overleven om daarna te gaan trouwen. Dit boek is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *