Koningsdag vind ik altijd een mooie dag om op de vrijmarkt op boeken te gaan hunten. Je komt heel vaak nog super mooie pareltjes tegen die je voor heel weinig mee kunt nemen. En zeg nou zelf, wat is er mooier dan je boek een tweede leven geven?

Dit jaar was ik zelf jammer genoeg niet in de gelegenheid om rond te snuffelen omdat ik andere (best leuke) dingen gepland had. Mijn moeder was echter zo aardig om alsnog voor me rond te kijken. Benieuwd wat zij gescoord heeft? Lees dan snel verder!

De Davinci Code is een boek waarmee je nooit de plank misslaat volgens mij. Deze heb ik in het Engels al in mijn collectie zitten maar een extra Nederlandse versie met het verhaal van Professor Langdon en zijn zoektocht naar de Heilige Graal kan nooit geen kwaad.

Over dit volgende boek was ik razend enthousiast toen ik het zag! De Travelling to Infinity van Jane Hawking is namelijk het boek met het ware verhaal wat ten grondslag ligt aan de film die ook gemaakt is over het leven van Stephen Hawking, namelijk The Theory of Everything. Ik weet nog dat ik deze film keek in het vliegtuig en enorm onder de indruk was.

Het laatste boek wat mijn moeder voor me heeft gescoord is The Swarm. Dit boek is ook de basis geweest voor de gelijknamige film. Het is volgens mij een Duits boek waarin een plaatsje geteisterd wordt door diverse rampen. Ik heb hier verschillende dingen over gelezen, maar ben erg benieuwd.

Zo zie je maar weer wat voor pareltjes je kunt scoren op de vrijmarkt. Volgend jaar hoop ik zeker dat ik zelf nog even een kijkje kan nemen want dat is natuurlijk het allerleukste.

 

Welke boeken hebben jullie gescoord op Koningsdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *