Bij de Pathé ben ik weer eens een keer het lijstje nieuwe films langsgegaan om na te gaan welke films ik deze aankomende november en december echt nog wil zien. Hierbij kwam ik twee boekverfilmingen tegen waarvan ik de boeken toevallig ook gelezen heb, namelijk Wonder en Murder on the Orient Express.

Wonder gaat over August Pullman (Jacob Tremblay). Hij is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe. Ik vond het boek mooi en ook intrigerend om te lezen. Pesten is een vrij actueel onderwerp en ik ben heel erg benieuwd om te zien wat ze ervan gemaakt hebben!

Murder on the Orient Express is een verfilming van het boek van Agatha Christie.  Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. Detective Hercule Poirot gaat hierin op onderzoek uit naar wie deze moord gepleegd heeft. Dit boek heb ik een zeer lange tijd terug gelezen. Nu er ook een verfilming van is heeft me dat ook zeker wel geïnspireerd om het er weer eens bij te pakken. De trailers zagen er ontzettend tof uit, dus zelfs als het boek je niets zegt is het zeker weten een aanrader om te gaan kijken de aankomende maand. Misschien dat je hierna het boek er nog bij koopt ;).

Beide films zijn vanaf nu in de bioscoop te zien.

 

Hebben jullie deze boeken gelezen en/of de films al gezien? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *