Nu het zomer is (en ik daarnaast voor heel even nog enorm veel vrije tijd heb) betrap ik mezelf erop dat ik steeds vaker naar de Netflix app navigeer op mijn mobiel op tablet. Ik kijk mijn series maar ben laatst ook eens bij de films gaan kijken en het verbaast me hoeveel nieuwe er nu online staan. Vandaag deel ik een boekverfilming met jullie die ik op Netflix ontdekt heb en die zeker de moeite waard is om te kijken! Of te lezen natuurlijk. Ook blik ik vooruit op een verfilming die zeer binnenkort online zal staan er waar ik erg benieuwd naar ben.

Brain On Fire
Deze film is gebaseerd op het autobiografische boek  Brain on Fire van Susannah Cahalan. Actrice Chloë Grace Moretz speelt de rol van Susannah. Zij wordt getroffen door toevallen, psychoses en geheugenverlies. Artsen staan voor een raadsel maar haar ouders blijven op zoek gaan naar de oorzaak van Susannah’s aanvallen.

Ik kwam deze film toevallig tegen en wist eerst ook niet dat het een boekverfilming was. Het is aangrijpend te zien hoe het leven van zo’n jonge, succesvolle vrouw van het ene op het andere moment zo ingrijpend kan veranderen. Chloë speelt de rol van Susannah heel overtuigend en daarmee is deze film zeker een aanrader! Ik heb besloten het boek ook nog na te gaan lezen.

To All The Boys I’ve Loved Before
Deze film is gebaseerd op het gelijknamige YA boek in de serie van Jenny Han. De film zal vanaf 17 augustus 2018 op Netflix te zien zijn; zij hebben namelijk de exclusieve uitzendrechten voor dit boek verworven. In de film, evenals in het boek, gaat het over Lara Jean Song Covey. Deze rol zal vertolkt worden door Lana Condor, misschien beter bekend van de X-Men film. Er zijn meerdere jongens waar Lara Jean een crush op heeft. Voor die jongens schrijft ze een brief. De brieven zijn er echter niet voor bedoeld om echt door de jongens waar ze smoorverliefd op is gelezen te worden en daarom bewaard ze de brieven veilig in een doos in haar kast. Totdat de brieven tóch bij de jongens terecht komen. Vanaf dat moment staat haar liefdesleven compleet op zijn kop.

Ik heb deze serie van Jenny Han met veel plezier gelezen en ben daarom echt HEEL erg benieuwd naar deze nieuwe boekverfilming. Naast Lana spelen ook Janel Parrish en Emilija Baranac een rol. Ik zal de 17e zeker gelijk gaan beginnen met kijken!

 

Wat is jullie favoriete boekverfilming op Netflix?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *