Vandaag laat ik jullie een aantal perfecte boeken voor de herfst zien. Deze boeken zijn daar perfect voor. Lekker een boek lezen op een regenachtige dag of wanneer je geen zin hebt om de kou in te gaan.

American Gods – Neil Gaiman

American Gods is een heel populair en bekend boek van Neil. Vele liefhebbers van fantasy en science fiction hebben dit boek gelezen. Het gaat over Shadow die eerder wordt ontslagen uit de gevangenis. Zijn vrouw is namelijk onverwachts overleden. Tijdens zijn vliegrit naar zijn eigen stad komt hij een man, genaamd Wednesday tegen. Hij zoekt iemand die klusjes voor hem kan doen. Een heel avontuur ontstaat daardoor, met goden en dingen die niet echt kunnen gebeuren. Dit is echt een boek waar je goed op moet letten, want er gebeurd zo veel. Dus niet lezen in een leesdip (zoals ik heb ervaren). Alsnog was het een heel leuk boek. Erg intrigerend geschreven.

A monster calls – Patrick Ness

Dit is een heftig maar mooi boek. Het gaat over de dertienjarige Conor dat elke nacht een nachtmerrie over zijn zieke moeder heet. Op een nacht word hij wakker en ziet een levensgrote boom tot leven ziet komen. Dit monster wil iets van hem, de waarheid. De verschrikkelijke waarheid. Koop vooral de geïllustreerde versie, met tekeningen van Siobhan Dowd. Je wordt nog meer in het verhaal gezogen.

The Summoming – Kelley Armstrong

Deze serie heb ik een aantal jaar terug gelezen. Ik ben van plan om het ooit weer te herlezen. Dit boek gaat over Chloe die net zo normaal als anderen wil zijn. Maar, ze ziet overal geesten om haar heen en zit in een inrichting “Lyle House” voor probleem tieners. Lyle House zit vol met gevaren en duistere geheimen, Chloe wil er graag achterkomen wat het huis verborgen houdt. Dit boek is ook perfect te lezen als het Halloween is.

Beautiful Creatures – Kami Garcia en Margaret Stohl

Lena heeft een gave, een gave die ze niet zo makkelijk onder controle kan houden. Daarbij rust er ook nog een vloek op haar en haar familie voor jaren. Maar in haar stad is niet alles geheim te houden.

Ethan wil graag weg uit de stad Gatlin maar dromen over een meisje achtervolgen hem elke nacht. Eenmaal ontmoet hij Lena waar hij meteen een vreemd soort connectie mee heeft. Hij wil graag achterhalen wat die connectie is.

Dit boek heeft ook weer die fantasy wereld waarin je jezelf helemaal kan verliezen.

Blauwe maandag – Nicci French

Dit is een serie van 8 boeken waarvan de laatste nog uit moet komen. Laat dat je niet tegenhouden, want het is een hele goede thriller serie.

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze helpt anderen met hun problemen. Om haar hoofd weer leeg te maken maakt ze in de avond wandelingen door Londen. Een van haar patienten verteld haar dat hij over een roodharig jongetje droomt. Kort daarna verdwijnt er een jongen die op die in de droom lijkt. Daardoor wordt Frieda geconfronteerd met een onbeheersbare werkelijkheid die ze altijd goed verborgen wist te houden. Ook raakt ze door haar beroep betrokken bij het politie onderzoek. Zullen zij dit op kunnen lossen?

Welke van deze boeken spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *