Het is weer December en de kerstvakantie komt er ook weer aan. Dit is een tijd waarin ikzelf in ieder geval altijd probeer zo veel mogelijk te lezen aangezien het buiten koud is en je binnen lekker met thee en dekens kunt gaan zitten. Vandaag heb ik drie boeken voor jullie die echt perfect zijn om in deze tijd van het jaar te lezen of cadeau te doen. Ze zijn allemaal Holiday of Christmas themed, wat het extra feestelijk maakt!

 

 

Let It Snow
Dit is een boek wat dit jaar op mijn eigen leeslijstje staat.

Een ongelukkige storm op kerstavond begraaft de inwoners van Gracetown onder metersdiepe sneeuw en verzooraakt behoorlijk wat chaos. Eén dappere ziel trotseert de storm vanuit haar gestrande trein en veroorzaakt een kettingreactie die behoorlijk wat levens zal veranderen. Gedurende de volgende drie dagen neemt één meisje een riskante koretere weg met een schattige vreemdeling, gaan drie vrienden erop uit om de race te winnen naar het Waffle House (en de hasjbruine buit), en het lot van een hangbuikzwijn komt terecht in de handen van een verliefde barista.
Een trio van bestsellerauteurs van het moment – John Green, Maureen Johnson, en Lauren Myracle – brengt alle magie van de feestdagen tot leven in drie hilarische, charmante, in elkaar verwoven verhalen van liefde, romantiek en adembenemende zoenen.

Het bevat drie verschillende verhalen geschreven door drie bekende schrijvers waaronder John Green. Ik wil het al langer lezen en ben dan ook erg benieuwd of het me echt in de kerststemming zal gaan brengen.

My True Love Gave To Me
Deze topper heb ik vorig jaar gedurende de feestdagen gelezen. Dit is een verzameling van 12 korte, gemakkelijk te lezen verhalen geschreven door diverse bekende YA auteurs die je echt, maar dan ook echt in een feest- en winterstemming brengen. Onder andere Stephanie Perkins, maar bijvoorbeeld ook Rainbow Rowell hebben hun bijdrage geleverd en elk verhaal is op zichzelf een wintersprookje!

Dash and Lily’s Book of Dares
Rachel Cohn ben ik al diverse keren tegengekomen op Instagram, maar ook vele lijstjes van anderen.

De 16-jarige Lily laat een notitieboekje vol met uitdagen achter op een boekenplank in haar favoriete boekenwinkel in de hoop dat er iemand langskomt die deze uitdagingen aangaat. Dash, geen zin hebbend in de feestdagen, is zo’n iemand en blijkt ook nog eens de allereerste te zijn die het boekje vindt ermee aan de slag gaat. Wat volgt een wervelwind aan liefde als Dash en Lily samen uitdagingen, dromen maar ook verlangens met elkaar delen via het notitieboekje wat ze telkens met elkaar uitwisselen op diverse locaties door New York heen.

Het lijkt me een heerlijk boek om doorheen te lezen en hoor ook vele positieve verhalen dat het een romantische komedie op zich is.

 

Hebben jullie deze boeken al gelezen en welke boeken staan er nog meer op jullie December read list?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *