Roos heeft een tijdje terug al haar aankopen die ze in Denemarken en Zweden heeft gedaan met jullie gedeeld. Vandaag zal ik dat doen met de boeken die ík daar gescoord heb. Ik heb nog ontzettend veel (nieuwe) ongelezen boeken op mijn ladekast liggen, dus boeken kopen was eigenlijk niet de bedoeling, maar ik vind de traditie om in elk land waar je komt een boek te kopen en deze als herinnering in je kast te bewaren wel heel mooi. So look at me now. Benieuwd wat ik kocht? Lees dan snel verder!

Zoals jullie ook al hebben kunnen lezen zijn wij naar de Zweedse versie van Matilda geweest in Malmö. In het winkelcentrum naast het theater zijn we uiteraard een boekenwinkel in gerend en was ik nog verbaast over de Engelse boeken die ze daar hadden. Heel veel stond wel op mijn lees lijstje, maar vond ik toch niet bijzonder genoeg om specifiek daar te kopen. Uiteindelijk zijn we bij de kinderboeken terecht gekomen waar Amy al snel een kopie van, jawel, het boek Matilda  van Roald Dahl in haar handen had. Ze wilde het zelf volgens mij niet meenemen (correct me if I’m wrong, Amy!) dus greep ik mijn kans. Mij leek het in ieder geval een leuk aandenken aan deze bijzondere dag in Zweden!

In Kopenhagen zelf hebben we op de laatste dag ook nog even een boekhandel meegepakt. Deze winkel vond ik persoonlijk echt super mooi en ze hadden daarnaast ook nog een heeeeel groot assortiment aan Engelstalige boeken! Veel van de bekende auteurs stonden hier tussen maar ik ben ook hier weer gegaan voor een boekje wat eigenlijk gelijk mijn aandacht trok en ik verder nog eigenlijk nergens ben tegengekomen, namelijk ‘The Forest of Wool and Steel’. Het trok vooral mijn aandacht doordat het lijkt te gaan over muziek en piano spelen en dat deed me gelijk denken aan een boek van Anna Enquist wat tot nu toe nog steeds een van de mooiste boeken is die ik gelezen heb. Verwacht binnenkort zeker een review, want ik ben enorm benieuwd!

 

Hebben jullie nog nieuwe boeken aangeschaft de afgelopen periode, en welke zijn dat dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *