Ook in 2019 staan er weer een aantal boekverfilmingen op de agenda. Afgelopen maand ging het langverwachte The Hate U Give in première (binnenkort een review online!), maar welke staan er nog voor ons op de planning? Vandaag een klein overzichtje met films waar wij in ieder geval naar uit kijken.

Chaos Walking

Deze film is gebaseerd op het super populaire “The Knife of Never Letting Go” van Patrick Ness. Todd Hewitt lives on the distant planet of New World – a new hope for humanity until struck by The Noise, a virus which inflicts immersive visions of ones’ every thought. The cacophony drives many mad until Todd makes a hidden, silent discovery: there is a girl named Viola, who may be the key to unlocking New World’s many layered secrets. Together, the two unlikely companions are forced on a white-knuckle adventure into an unexplored planet – trying to escape and hide in an environment where all thought is heard, all movement seen – as they both discover the truth about the lives they left behind and the spectacular world they’ve learned to call home.

Deze film is vanaf eind dit jaar te zien bij Pathe.

 

Five Feet Apart

Deze film is gebaseerd op het boek van Rachael Lippincott en heeft in de hoofdrol niemand minder dan Cole Sprouse. Het verhaal gaat over twee tieners met taaislijmziekte. Will en Stella verblijven allebei in het ziekenhuis vanwege hun ziekte. Ze ontmoeten en vallen voor elkaar, maar moeten steeds een zekere afstand bewaren. Will maakt deel uit van een experimentele drugsbehandeling, terwijl Stella op de wachtlijst staat voor orgaandonatie. Terwijl de band tussen hen sterker wordt, zoekt het koppel naar een manier om de afstand tussen hen te overbruggen en ontdekt de vele mogelijkheden.

Deze film is vanaf 22 maart in de bioscoop.

The Sun Is Also A Star

Deze film is naar het gelijknamige boek van Nicola Yoon wat volgens mij iedere YA-fan al wel in zijn of haar boekenkast heeft staan. Het draait hierin allemaal om de romantische Daniel Bae en de in Jamaica geboren Natasha Kingsley en die elkaar ontmoeten en letterlijk voor elkaar vallen op een dood normale dag in het drukke New York. De vonken vliegen ervanaf tussen deze twee die elkaar misschien wel nooit ontmoet hadden als het lot ze niet een handje geholpen had. Maar is er meer tussen hen? Natasha vecht voor haar familie die op het punt staat gedeporteerd te worden uit Amerika maar tegelijkertijd ook voor haar gevoelens die ze heeft ontwikkeld voor Daniel, die haar maar al te graag probeert te overtuigen dat ze voor elkaar voorbestemd zijn.

Deze film is vanaf 16 mei in de Nederlandse bioscoop te zien.

 

Naar welke films kijken jullie het meeste uit? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *