Boekverfilmingen hebben we er uiteraard genoeg van, maar het komt nu steeds vaker voor dat ook Young Adult boeken verfilmd worden. Dit kun je persoonlijk helemaal te gek, of juist helemaal niets vinden. Zo verscheen er deze week een eerste trailer voor de verfilming van het boek Everything, Everything van Nicola Yoon en is ook aangekondigd dat Wonder van R.J. Palacio zijn eigen film krijgt aan het eind van dit jaar!

Everything, Everything
Everything, Everything gaat over Madeline, ook wel Maddy, die allergisch is voor alles wat zich in de buitenwereld bevindt. Ze is ziek en daarmee ook nog nooit buiten de muren van hun eigen huis geweest. Als Olly de nieuwe buurjongen naast hen komt wonen komt hier echter verandering in. Ze gaan samen op avontuur en overschrijden grenzen waar Maddy normaal gesproken niet eens bij in de buurt zou komen. Ik vond het boek persoonlijk niet heel spectaculair, maar wel maar fijn en bijna schattig om te lezen. Het is echt een liefdesverhaal à la The Fault In Our Stars en ik ben daarom ook erg benieuwd geraakt hoe ze dit boek verfilmd hebben. De film komt in Mei uit en hieronder kun je de eerste trailer alvast bekijken.


Wonder
In Wonder kunnen we lezen over August Pullman, een jongetje wat geboren is met een gezichtsafwijking. Door deze afwijking ziet hij er dan ook ongewoon uit wat mensen vaak doet afschrikken als ze hem zien.  Op zijn tiende gaat hij echter voor het eerst naar een gewone school, en de angst is groot dat hij door zijn nieuwe klasgenootjes niet geaccepteerd zal worden zoals hij is. Dit blijkt jammer genoeg ook zo te zijn. Er is echter iemand die zich niet laat afschrikken en in dit boek leren we stukje bij beetje de echte leuke, geweldige Auggie kennen.

Dit is persoonlijk een van mijn meest favoriete boeken en het leert je echt letterlijk om iemand niet op zijn of haar uiterlijk te beoordelen. Ik denk dat vele die dit boek ook gelezen hebben net als ikzelf vol verbazing en ook verwondering de bladzijden hebben omgeslagen. Het is een boek waarbij aan het eind Auggie letterlijk dood zou willen knuffelen en met hem alle andere zielen op deze aardbol die ooit gepest zijn om wat voor domme reden dan ook. Het is een verhaal wat niet vaak genoeg verteld wordt en ik ben daarom ook zeer benieuwd geworden naar hoe ze dit zullen gaan verfilmen! Even een prayer circle dat het verhaal ook echt intact blijft en het net zo’n mooie film wordt als dat het boek was. De film komt in November in de bioscopen.

Courtesy of Lionsgate

Wat vinden jullie ervan dat van deze boeken nu ook een film komt, en naar welke verfilmingen kijken jullie nog meer uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *