Everyone has a reason to fear the boy with the gun.

Berichten op het nieuws van een terroristische aanslag of schietpartijen op Amerikaanse high schools zijn meestal heel moeilijk te bevatten omdat wij ons er zelf niets bij voor kunnen stellen. Toen ik dit boek in vele lijstje terug zag komen vorig jaar wist ik eigenlijk meteen dat dit een boek was voor op mijn to be read lijst. Al was het alleen maar uit nieuwsgierigheid om te ondervinden of de schrijfstijl me inderdaad de kriebels zou geven.

Welke kriebels ik het dan over heb, daar zal ik snel op overgaan. In het kort gaat This Is Where It Ends (of de Nederlandse titel: 54 minuten) over de Opportunity High School waar, bij het inluiden van het nieuwe semester, plots een schietpartij plaatsvindt. Vanuit verschillende personen en perspectieven volgt dit boek vier jongeren op deze school voor 54 minuten lang tijdens dit incident. Alle hoofdpersonen kennen de dader daarnaast ook, wat voor een extra dimensie in het boek zorgt. Door de verschillende perspectieven kom je zo meer te weten over de schutter en zijn motieven voor deze daad en maak je het van heel dichtbij mee wat je als het ware meezuigt in dit verhaal.

“Dad always told me there are more stories in the universe than stars in the sky. And in every story, there is the light of hope. That’s why the seniors sent lanterns up to the sky – to make sure the darkness is never absolute.”

Marieke Nijkamp heeft met dit boek echt een ijzersterk debuut op haar naam staan. Het boek is heel goed opgezet met de verschillende verhaallijnen en hoofdpersonages wat je heel veel verschillende informatie geeft over de schutter. Het geheel is netjes en realistisch geschreven wat mij echt deed schrikken. Ik ben persoonlijk niet weggeblazen door dit boek, wat ik misschien ergens stiekem wel had verwacht. Omdat mijn verwachtingen zo hoog waren is het verhaal me waarschijnlijk ook tegengevallen. Hoewel ik het over het algeheel dus geen spectaculair boek vond, heeft het einde me daarentegen wel diep geraakt. Ik moest er zelfs van huilen. En misschien, heel misschien zegt dit wel meer over het boek dan deze hele review bij elkaar. Het boek laat zien dat ondanks de gruweldaad die gepleegd wordt..liefde en hoop nog altijd overwint, wat er ook gebeurd.

Het boek is zeker een aanrader voor elke Young Adult liefhebber en leest gemakkelijk weg.

2 Comments

  1. Pingback: To be read: Maart - More Than Books

  2. Pingback: Boek releases: januari 2018 - More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *