De zomervakantie is (bijna) voorbij en ik ben dit jaar los gegaan met boeken aanschaffen. Hierbij laat ik jullie zien welke ik in Schotland heb gekocht:

The Hate U Give – Angie Thomas

Verhaal:

Starr Carter woont in een armoedige zwarte buurt, maar gaat naar een dure witte school. De balans die Starr tussen deze werelden heeft gevonden, wordt overhoopgehaald wanneer Star getuige is van de dood van haar jeugdvriend Khalil. Hij wordt neergeschoten door een politieagent terwijl hij zelf ongewapend is.

Love Simon – Becky Albertalli

Verhaal:

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid.

One of us is lying – Karen M. McManus

Verhaal:
Schenk uw aandacht en u kunt dit oplossen.
Maandagmiddag lopen vijf studenten van Bayview High de gevangenis in. Bronwyn, het brein, is Yale-gebonden en breekt nooit een regel. Addy, de schoonheid, is de perfecte thuiskomstprinses. Nate, de crimineel, zit al op proef om te handelen. Cooper, de atleet, is de all-star baseball pitcher. En Simon, de outcast, is de maker van de beruchte roddel-app van Bayview High.

Alleen haalt Simon het nooit uit dat klaslokaal ….

Wonder – R. J. Palacio

Verhaal:

August (10) heeft een ernstige gezichtsafwijking. Hij heeft altijd thuis onderwijs gehad, omdat hij al 27 keer geopereerd is. Nu gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Hoe zal iedereen op hem reageren?

Girl Online – Zoe Sugg

Verhaal:

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar
rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar
slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en
gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar
blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt.
En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

(deel 2 had ik al thuis)

Girl Online Going Solo – Zoe Sugg 

Verhaal:

Penny’s leven is weer normaal.

Als Penny het schooljaar begint, is ze klaar om de wereld te trotseren – alleen. Noah is van de radar verdwenen nadat hij vroegtijdig zijn wereldreis had beëindigd en niemand, inclusief Penny, weet waar hij is. Dus als ze Megan’s uitnodiging accepteert om haar school voor podiumkunsten te bezoeken, lijkt het een gelegenheid om nieuwe vrienden te maken.

Het helpen van iedereen lijkt de juiste remedie te zijn. Elliot heeft haar vriendschap meer dan ooit nodig, en ze ontmoet Posey – worstelt met plankenkoorts en heeft steun nodig. Maar is de charmante Schotse jongen Callum de juiste soort afleiding? En kan Penny echt doorgaan als Noah’s schaduw elke hoek om haar heen lijkt te achtervolgen?

To All The Boys I’ve Loved Before –  Jenny Han

Verhaal:

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

 P.s. I Still Love You – Jenny Han

Verhaal:

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

 Always And Forever Lara Jean – Jenny Han 

Verhaal:

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar? Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

It Only Happens In The Movies – Holly Bourne 

Verhaal:

Audrey is over romantiek. Omdat de relatie van haar ouders implodeerde dat haar moeder catatonisch was, dus neemt ze een filmjob om het huis uit te komen. Maar daar ontmoet ze wannabe filmmaker Harry. Niemand verwacht dat Audrey en Harry net zo hard en snel verliefd worden als zij. Maar dat betekent niet dat alles gemakkelijk is. Omdat echte liefde niet zoals de films is …

Het grootste liefdesverhaal ooit verteld, is niet zoenen in de sneeuw of racen naar luchthavens. Het bevat pijn en verwarring en hoop en verwondering en een verbod op goedkope clichés. Oh, en zombies … YA-ster Holly Bourne pakt echte liefde aan in deze enorm grappige en aangrijpende roman.

Review

Welke boeken hebben jullie aangeschaft? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *