We hebben even niets van ons laten horen, maar we hopen weer veel content voor jullie te kunnen maken de komende periode. Zeker nu, in deze gekke tijd waar we momenteel allemaal in zitten. Vanuit huis werken of juist ineens geen werk meer hebben..deze crisis tijd vraagt van iedereen iets. Toevallig kwam ik deze vraag tegen terwijl ik mijn thee aan het klaar maken was, namelijk: Wat is jouw ochtendritueel? Zeker nu in deze tijd denk ik dat dit ritueel voor iedereen ietsjes aangepast is, voor mij in ieder geval wel!

Amy:
1 – alarm aanzetten om 8.00
2 – wakker worden en alarm uitzetten
3 – doorslapen tot 10.00
4 – om 11.00 mijn bed uit gaan
5 – bedenken wat ik ga doen
6 – om 13.00 nog niets nuttigs gedaan
7 – 14.00 tv kijken
8 – simsen
9 – koken
10 – 19.00 tafel afschilderen
11 – de rest van de avond tv kijken of lezen
12 – 2.00 slapen

Zoals je kan zien is mijn ritme volledig verpest. Ik heb geen idee wat voor nuttigs ik kan doen en heb zin om naar buiten te gaan. Vanaf mijn kamer zie ik het strand dus dat trekt me met dit weer aan.

Ik hoop dat ik volgende week weer wat te doen krijg voor school en ik probeer langzaam een ritme te creëren. Ook wil ik wat minder eten want ik blijf maar dingen eten. Ondertussen bel ik wel non-stop met iedereen dus toch nog wat aanspraak. Alleen wonen is soms ook erg saai!

Roos:
1. Opstaan rond een uur of 11:00. Jep, zo laat pas. Ik wil dat graag terugbrengen naar 10:00 zodat ik wat meer tijd en structuur heb. En ik blijf altijd even liggen om social media langs te gaan. Je kent het wel..
2. Ontbijten. Wat ik voor de TV doe. Ja, heel slecht..
3. Daarna doe ik de vaatwasser.
4. En bespreken we waar ik en mijn ouders een rondje gaan lopen. Met natuurlijk wel voldoende afstand van mensen!
Doordat ik niet kan werken in het museum en niet in het buurthuis is mijn hele ritme naar de knoppen. Ik hoop dat dit alles nog voor 1 juni voorbij is..

Lia: Normaal gesproken gaat mijn wekker rond 7.00 al omdat ik me klaar moet gaan maken voor werk. Ondanks dat ik nu dicht bij huis werk moet ik nog altijd wel vroeg op omdat ik op tijd wil beginnen en zo dus wat eerder naar huis kan. Dat is nu niet meer aan de orde. We werken sinds een week vanuit huis en dat betekent nu dus ook dat ik mijn wekker een uur naar voren kan verschuiven. Ik rol dan letterlijk uit bed, maak me klaar, kleed me ook lekker om (niet in je slaapkleren gaan werken people!!) en ga dan mijn laptop opstarten. Ontbijten en dat soort zaken verschuif ik meestal naar 9.30 omdat ik dan gewoon even goed wakker kan worden en rustig wat te eten kan pakken. Mijn voornemen is om ergens in de aankomende weken misschien ook vroeg op de ochtend te gaan hardlopen, maar ik weet niet of me dat gaat lukken want mijn bed is toch ook wel erg lekker..

Hoe ziet jullie ochtendritueel er nu uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *