Op deze weer wat grijzige maandag vonden wij het weer tijd voor een nieuwe tea time op morethanbooks. Met dit keer de vraag; Welk boek heeft de meeste invloed op jouw leven gehad?

Roos: Een boek, of eigenlijk serie, dat veel invloed op mijn leven heeft gehad is the summoming van Kelley Armstrong. Dit boek leende ik in het Engels van een vriendin en sindsdien lees ik 9 van de 10 keer alleen nog maar Engels. Dat is zoveel mooier en intensiever dan boeken in het Nederlands. Dat boek kwam in 2008 uit, dus ik lees al zo’n elf (!) jaar Engels. Ook ontstond daar mijn liefde voor ya fantasy uit! En natuurlijk Harry Potter, vanwege duizenden redenen..

Amy: Het boek dat het meeste invloed op mij heeft gehad is achtste groepers huilen niet. Dit boek kwam in 1999 uit en ik denk dat ik hem voor het eerst in 2003 heb gelezen. Toen was ik 9 jaar oud. Het verhaal greep mij toen al erg aan, ook omdat ik toen bepaalde momenten kon herleiden naar gebeurtenissen toen op mijn eigen basisschool. Het spreekt mij op mijn huidige leeftijd nog steeds er aan en moet altijd huilen als ik het lees. (ook trouwens tijdens de film!)

Lia: Ik vind die theezakjes vragen altijd super diep, en dat voor een maandag. Deze keer ook weer, welk boek heeft de meeste invloed gehad op mijn leven, om eerlijk te zijn…geen idee. Als ik de vraag voor mezelf iets omvorm, en kijk naar welk boek belangrijk voor me is, of is geweest, dan weet ik de vraag wel te antwoorden. Dat is namelijk The Alchemist van Paulo Coelho. Het is een van mijn lievelingsboekjes die me zo erg blijft inspireren en motiveren dat ik zeker wel kan zeggen dat het invloed op me heeft (gehad) als persoon. Het heeft me geleerd dat als je echt iets wilt, je dat ook kunt bereiken.

Welk boek heeft de meeste invloed op jullie leven gehad en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *