Een nieuw jaar betekend ook weer een nieuwe Tea Time op More Than Books! En wat beter dan om het jaar te starten met goede voornemens. Het theezakje met deze vraag zijn we nog niet tegengekomen helaas, maar onder het genot van een kopje thee kunnen we wel nadenken over de volgende vraag, namelijk; wat zijn je goede voornemens voor dit nieuwe jaar?

Lia: Het klinkt heel stom maar eigenlijk doe ik niet aan goede voornemens, althans, ik zet wel een aantal doelen voor mezelf maar of ik deze aan het eind van het jaar ook behaal dat is een tweede vraag. Je zet dit voor jezelf aan het begin van het jaar altijd op een rijtje en na een week denk je er al niet meer over na, super zonde. Enfin, zoals ik zei, ik heb wel wat doelen waar ik aan wil werken, namelijk 1) meer lezen, maar echt meer lezen. Dit zeg ik elk jaar, maar ik vind lezen gewoon super leuk. Ik wil zoveel mogelijk spare moments nuttig besteden in 2019! Daarnaast wil ik 2) weer wat fitter worden. Sinds eind 2018 is mijn ritme op dit gebied ver te zoeken dus daar probeer ik nu verandering in te brengen. En tenslotte is 3) dat ik ook dit jaar weer een aantal mooie nieuwe plekken op de wereld wil zien, oftewel weer wat reizen in wil plannen. Klinkt allemaal prima toch?

Roos: Ik haat het woord voornemens, daar zit zo een negatieve lading aan. Ik noem het altijd ‘doelen’. Mijn doel voor 2019 is om weer vier keer per week te gaan sporten. Met de feestdagen is dat schema een beetje in de war geraakt. Ook wil ik graag weer een kleine trip alleen maken. Dat heb ik een keer in Londen gedaan en dat was echt een openbaring. Op het gebied van boeken wil ik graag weer meer lezen dan ik afgelopen jaar deed.

Amy: Het jaar 2019 gaat erg spannend voor mij worden. Ik ga namelijk voor een aantal maanden verhuizen naar Denemarken om daar mijn studie te vervolgen. Goede voornemens doe ik niet echt aan. Ik heb een paar specifieke dingen waar ik aan wil werken dit jaar. Een ding waaraan ik wil werken is: minder bang zijn en gewoon dingen doen. Ik wil uiteraard ook meer lezen en schrijven. Ook wil ik meer genieten van de kleine dingen en mij minder zorgen maken over van alles en nog wat. Ik hoop dat ik dit jaar ook wat meer kan focussen op schoolwerk en wat minder uitstellen, maar dat blijft wel een punt waar ik elk jaar aan ga werken want die faalt altijd.

Wat zijn jullie goede voornemens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *