Tea time #10: favoriete boeken voor een regenachtige dag

Ook in het nieuwe jaar gaan we door met onze Tea Time serie waarin we leuke en interessante theezakjes vragen voor jullie beantwoorden.
Het is de laatste tijd weer erg storm- en regenachtig buiten en daar vonden we de volgende vraag goed bijpassen, namelijk: wat doe je het liefste op een regenachtige dag? Aangezien we natuurlijk allemaal het lezen van een boek op zo’n moment het fijnste vinden is het misschien leuk om met jullie te delen welk(e) (soort) boeken we dan het liefste lezen.

Amy: Om door een regenachtige dag door te komen zijn de boeken van John Green altijd fijn. Daarnaast alle boeken over zonnige bestemmingen en echte feel good boeken zijn super geschikt.

Roos: Perfect voor zulk weer is de Six of Crows duologie van Leigh Bardugo. Afspelend in Ketterdam, een soort van mix tussen Amsterdam en Rotterdam en Rusland. Dit zorgt voor een donkere sfeer. Zes criminelen proberen voor een grote geldsom een wetenschapper uit een zwaar beveiligde gevangenis te bevrijden. Om dit te kunnen moeten ze op elkaar vertrouwen, maar dit is niet altijd even makkelijk.

Lia: Op regenachtige (of sombere) dagen breng ik de dag het liefste door met easy reads. Young Adult boeken zijn daar denk ik perfect voor, en dan het liefste het type boeken met de echte clichés. Schrijvers zoals Nicola Yoon, maar bijvoorbeeld ook de boeken van Zoë Sugg bijvoorbeeld, komen in die richting.

Wat doen of lezen jullie het liefste op een regenachtige dag? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *