Verhaal:

Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar als Broadway hem iets heeft geleerd, is het dat het universum een verbluffende romantiek kan bezorgen wanneer je het het minst verwacht.
Ben vindt dat het universum zich met zijn zaken moet bemoeien. Als het universum achter hem stond, zou hij niet op weg zijn naar het postkantoor met een doos met de dingen van zijn ex-vriendje.
Maar wanneer Arthur en Ben elkaar op het postkantoor ontmoeten, wat heeft het universum dan precies voor hen in petto?
Misschien niets. Ze worden tenslotte gescheiden.
Misschien alles. Ze worden tenslotte herenigd.
Maar wat als ze een eerste date niet helemaal kunnen vastleggen…
of een tweede eerste date…
of een derde?
Wat als Arthur te hard probeert om het te laten werken…
en Ben probeert niet hard genoeg?
Wat als het leven echt geen Broadway-toneelstuk is?
Maar wat als het zo is?

Review:

Toen ik voor het eerst hoorde over het boek was ik zeer benieuwd aangezien het zien ik hoorde dat er veel broadway references in stonden. Als broadway nerd werd ik daar natuurlijk enthousiast van. De titel is bijvoorbeeld een nummer van Dear Evan Hansen, de karakters zijn semi overgenomen, er worden lyrics gequote en er wordt over de karakters gefangirled. Daarnaast komt Hamilton nog een aantal keer langs, net zoals Lin-Manuel Miranda. Dat klonk belovend toch?

“I believe in love at first sight. Fate, the universe, all of it. But not how you’re thinking. I don’t mean it in the our souls were split and you’re my other half forever and ever sort of way. I just think you’re meant to meet some people. I think the universe nudges them into your path.”

Helaas ben ik wel echt teleurgesteld. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel vond ik heel erg lastig om doorheen te komen. Ik weet niet of het kwam door mijn leesdip of door het boek, maar ik vond het niet pakkend. Na een maand (of 2) heb ik het boek weer opgepakt en ben ik door gaan lezen. Daarna wordt het stukke beter maar toch is het verhaal niet helemaal compleet heb ik het gevoel.

Elk hoofdstuk lees je vanuit een andere karakter, maar het was erg verwarrend omdat er teveel gebeurde en de karakters teveel op elkaar leken. Toch waren de ze wel interessant opgebouwd, je leert hun hele familie en vriendenkring kennen. Toch hadden een aantal karakters wel weggelaten gekund, want daar werd het verwarrend.

Er werd geprobeerd om een romantisch verhaal op te bouwen,  maar het klikte net niet goed genoeg. Er staan wel leuke fracties in, maar die werden meteen helemaal over de top beschreven, of juist te weinig.

Ik geef dit boek 3/5 sterren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *