The Woman In Cabin 10 wordt op de voorpagina bestempeld als een Agatha Christie meets The Girl On The Train thriller. Die wil ik natuurlijk wel lezen! Maar maakt The Woman in Cabin 10 die stempel het wel waard?

een foto van het boek the woman in cabin ten met een spiegeltje en mascara er naast

Lo Blacklock is een journaliste. Wanneer er bij haar wordt ingebroken is dat de start van een moeilijke en angstige tijd. De volgende dag gaat ze toch maar op een cruise reis naar Noorwegen om voor haar werk contacten op te doen. Maar wanneer ze op het schip midden in de nacht een lichaam overboord hoort gooien, begint de zoektocht naar een vrouw en de dader. Zal ze die vinden of word ze zelf slachtoffer?

Lo is niet een heel aardig persoon aan het begin van dit boek. Ze is niet heel vriendelijk naar haar partner toe. Hierdoor hoop je dat ze naarmate het boek vordert dat ze wat bijtrekt. Eenmaal op het cruise schip is ze wat schuchter. Ze vind het moeilijk om contact te maken en weet niet heel goed hoe ze zich moet gedragen. Hier kan je je een beetje aan gaan irriteren, ze is toch volwassen? Maar aan de andere kant, de inbraak heeft de angsten in haar naar boven gehaald. Ze durft niet meer te slapen en is bang dat ze doordraait. En ook vanwege dingen uit haar verleden is het niet zo raar dat ze zich zo gedraagt. Maar daar kom je later meer over te weten.

een passage van het boek the woman in cabin 10

Wanneer ze ‘s nachts in de kamer naast haar geluiden hoort sluipt ze haar kamer uit om te kijken of ze het wel goed heeft gehoord. Ze ziet op het glas van de schuifdeur bloedspetters. Ze besluit om de beveiliging van het cruise schip op te bellen en samen gaan ze in de kamer kijken. Maar er is niemand daar en die kamer is ook nooit geboekt. Door haar angsten en slaap tekort is ze niet de meest betrouwbare persoon. Heeft ze alles wel echt gehoord en gezien? Dit maakt the woman in cabin 10 een enger boek. Zelf ga je heel erg twijfelen of er wel echt een moord gebeurd is en probeer je het zelf ook op te lossen.

Later lees je in het boek ook (toekomstige) correspondentie van de politie en tussen haar vriend, haar collega’s en haar moeder. Hierdoor ga je erg nadenken over wat er gebeurd kan zijn, dit doet Ruth Ware echt goed. Toch vond ik dat het wel wat spannender had gemogen. Er gebeurd niet heel veel, dit is een wat langzamer opbouwend boek. De laatste 100 pagina`s word het pas echt spannend. Ik denk als er geen karakter als Lo in zat en de correspondentie niet een constante factor in het boek was, dat het geen goede thriller zou zijn geweest. The woman in cabin 10 is misschien niet voor jou als je van hele enge thrillers houd.

2 Comments

  1. Pingback: Book haul vol met boeken over familie • More Than Books

  2. Pingback: Review: The death of Mrs. Westaway - Ruth Ware • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *