Vandaag laat ik jullie een mooi boek zien: The little book of hygge. The danish way to live well – Meik Wiking

Beschrijving:

Dit boek is een inkijk in het leven waarom Denemarken het gelukkigste land ter wereld is. Meik Wiking, CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen, is in dit boek jouw hygge gids. Hygge is een woord dat niet te vertalen is, maar staat voor gezelligheid en de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen, zoals qualitytime met vrienden en familie, en samen genieten van de goede dingen in het leven, zowel buitenshuis als thuis.

Hygge is dat warme gevoel dat je krijgt als je met warm gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een goed gesprek hebt bij kaarslicht. Het is dat niet te beschrijven gevoel dat je ervaart als het licht dat ’s ochtend door je slaapkamerraam valt precies goed is.

Review:

Het boek is erg uitgebreid.  In dit boek zijn vele geïllustreerde tekeningen en afbeeldingen te vinden die het verhaal ondersteunen. Je vindt er allemaal tips in vinden, over hoe je zelf Hygge kunt ervaren. Daarnaast geeft het ook een heel inkijk in het Deense leven. Ik woon nu bijna twee weken in Denemarken en vind dit boek wel echt heel erg kloppen en veel is herkenbaar. Voor iedereen die geïnteresseerd in deze levensstijl is of die gewoon nieuwsgierig is naar Denen, zou ik het zeker aanraden!

Ik geef dit boek 4,5/5 sterren.

One Comment

  1. Pingback: Review: The Little Book Of Lykke - Meik Wiking • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *