Hal woont en werkt in Brighton, Engeland als een tarotkaart lezer. Haar moeder was dat ook totdat zij overleed toen Hal achttien was. Alleen achtergelaten met geen enkele familie om haar heen kan ze bijna niet rondkomen en dat het winter is helpt al helemaal niet mee. Wanneer er een mysterieuze brief op haar deurmat verschijnt is dat misschien wel het antwoord op het innen van een groot geldbedrag. Hal besluit om af te reizen naar Penzance voor de begrafenis van Mrs. Westaway. En waar het testament besproken zal worden, maar had ze dit wel moeten doen?

het boek van the death of mrs. westaway

Het boek zet vanaf het begin al snel de toon. Hal zit zonder geld en ze moet iemand afbetalen, maar het gaat hem niet snel genoeg. Wanneer de brief verschijnt snap je haar motief wel om naar Penzance af te reizen. Want iedereen wil zijn schulden toch aflossen? Hal doet zich voor als een familielid. In Penzance maakt ze kennis met drie broers, een aantal andere familieleden en de huishoudster. Maar haar plan uitvoeren is dan niet meer zo makkelijk als gedacht. Al snel merkt ze iets vreemds aan de situatie, ze heeft misschien toch wel banden met het huis en Mrs. Westaway. Het landgoed is al geen leuke plek om in te verblijven. Er zitten tralies voor de ramen en de huishoudster is ook niet echt vriendelijk. Iemand houdt de waarheid verborgen en Hal mag daar niet achterkomen. En de aanleiding hiervan is het testament.

Doormiddel van stukken uit een dagboek ga je je nog meer afvragen wat er zich vroeger af heeft gespeeld. Wat is er gebeurd met die persoon die in het huis woonde? En zal er ook iets met Hal gebeuren? En zijn de mensen in het huis wel te vertrouwen, hoe aardig en vriendelijk ze ook zijn? Door al deze elementen zit je op het puntje van je stoel en wil je het aan een stuk doorlezen. Je krijgt er een Agatha Christie vibe van en dat is alleen maar een groot compliment. Het einde is een beetje voorspellend, net zoals met the woman in cabin ten. Maar geen zorgen, de spanning wordt er het hele boek ingehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *