Het verhaal
Gevestigd in een door Latinx geïnspireerde wereld, moeten een gezichtsveranderende dief en een risicovolle prins samenwerken om een ​​krachtig kwaad te verslaan dat ze per ongeluk hebben ontketend.

Voor Finn Voy is magie twee dingen: een mes om onder de kin te houden van iedereen die haar kruist… en een vermomming die ze net zo gemakkelijk ophaalt als anderen aan mantels trekken.

Als een getalenteerde faceshifter is het jaren geleden dat Finn haar eigen gezicht heeft gezien, en dat is precies hoe ze het leuk vindt. Wanneer Finn wordt betrapt door een krachtige gangster, wordt ze gedwongen voor een onmogelijke missie: een legendarische schat stelen uit Castallans koninklijk paleis of voor altijd van haar magie worden ontdaan.

Who you are when you’re angry is still you. It doesn’t have to be all of you, but it’s a piece of you all the same. If you deny that, you might as well deny your whole maldito self and be done with it
Maya Motayne, Nocturna

Na de moord op zijn oudere broer staat prins Alfehr als eerste in de rij voor de troon van Castallan. Alfie kan het niet helpen, maar voelt dat hij nooit de nalatenschap van zijn broer zal waarmaken. Alfie is doordrenkt van verdriet en geobsedeerd door het vinden van een manier om zijn broer terug te brengen, zelfs als dit betekent dat hij zich bezighoudt met verboden magie.

Maar wanneer het lot van Finn en Alfie met elkaar in botsing komt, ontgrendelen ze per ongeluk een vreselijke, oude macht – die, indien niet ingesloten, de wereld zal verslinden. Met het lot van Castallan in handen, moeten Alfie en Finn racen om te overwinnen wat ze hebben losgelaten, zelfs als dit betekent dat ze de diepste duisternis in hun verleden onder ogen moeten zien.

Review
Toen ik eerst de omschrijving van het boek las, wist ik niet zeker of het mij zal aantrekken omdat ik normaal niet echt van dingen hou dat met fantasy te maken hebben. Toch heb ik het aangedurfd en ik ben blij dat ik het heb gedaan. Er zijn bepaalde aspecten van het verhaal dat ik erg mis, zoals de karaktervorming, die waren helaas niet uitgebreid uitgewerkt. Door de fijne makkelijke schrijfwijze wordt je in het verhaal meegetrokken en dat maakt het voor de rest een goed leesbaar verhaal die goed te volgen is. Ik raad dit boek zeker aan!

Ik geef dit boek 3/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *