“Love isn’t just a feeling. Love is a choice too. And you may not be able to help your feelings, but you are responsible for the choices you make about what to do with them.”
― Holly Bourne, It Only Happens in the Movies

Het verhaal:
It only happens in the movies is een boek dat gaat over Audrey. Audrey is helemaal klaar met romantiek. Aangezien de relatie van haar ouders kapot ging, nam ze een baan in een bioscoop om nog het huis uit te komen. In de bioscoop ontmoet ze wannabe filmmaker Harry. Niemand verwacht hun twee om verliefd te worden, maar het gebeurd. En heftig. Maar dat betekend niet dat dingen makkelijk zijn, want echte liefde is niet zoals in de films.

De grootste liefdesverhaal dat ooit verteld is, bevat geen zoenen in de sneeuw of racen naar het vliegveld. Het bevat pijn en verwarring en hoop en verwondering over goedkope clichés. Oh, en zombies..

it only happens in the movies - cover

Review:

Om te beginnen had ik nog nooit een boek van Holly Bourne gelezen, dus ik was erg benieuwd en ging er met geen mening in. Het boek viel me direct op door de cover wat knal geel is en daarnaast versierd is met popcorn.

Het verhaal vond ik erg fijn om te lezen. Door de manier waarop het geschreven is ga je er erg snel door het boek heen.

Ik vond het oprecht een leuk verhaal. Het heeft veel humor maar daarnaast beschrijft het boek ook een serieuze kant van het leven. Er wordt gebruik gemaakt van een aantal clichés, maar die worden op een komische kant weggeschoven. Daarnaast is het zeer geschikt verhaal voor een wat jongere generatie, die alles nog moeten beleven.

De karakters zijn zeer goed uitgewerkt. Zo is Audrey bijvoorbeeld erg klunzig en voel je met haar mee, het hele boek door. Omdat de karakters zoveel diepgang hebben, kan je je zeer goed met hun meeleven en voel je elke emotie.

Ik geef het boek 4.5 sterren.

2 Comments

  1. Pingback: Zomervakantie aankopen • More Than Books

  2. Pingback: Reading challenge: Jaar recap Amy (2018) • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *