Review: Falling kingdoms – Morgan Rhodes

Ik heb dit boek vanochtend uit gelezen en wow, ik ben helemaal blown away! Dit boek is zo goed! Het kwam meteen in mijn 2017 favorieten lijstje op Goodreads te staan.

Falling kingdoms gaat over vier hoofdpersonen en drie koninkrijken wat 1 land maakt, genaamd Mytica:

Auranos – Dit is het rijkste en mooiste gedeelte van Mytica. Hier woont prinses Cleo. Nadat ze voor haar ogen een moord zag gebeuren veranderd dit haar hele leven en dit van haar koninkrijk.

Limeros – Hier woont Magnus, een prins. Hij wil graag het vertrouwen van zijn vader voor zich winnen. Zijn zus, Lucia, komt achter het geheim van haar afkomst dat haar leven zal veranderen.

Paelsia – Paelsia is het koninkrijk wat heel arm is en het heeft een erg droog en dor landschap. Rebel Jonas kan dat niet aan zien en wordt leider van een revolutie dat al jaren in zijn land afspeelt.

Ze noemen Falling kingdoms de young adult Game of thrones. En dat vind ik helemaal terecht. Ik kom niet zo goed door die boeken (wel de serie) heen, perfect dat deze serie er is dus. Het bevat net als GoT magie, fantasie, brute koningen, prinsen en prinsessen, een oorlog en heel veel doden (nog voordat die oorlog begint) Elk hoofdpersoon heeft zo zijn eigen problemen, iedereen doet wel iets goeds of slechts. Soms is het dan ook lastig om medelijden met een aantal personages te hebben.

Het boek is erg goed geschreven. Je hebt echt het gevoel dat je in het boek zit. Hier houd ik van, dit geeft boeken een extra dimensie. Er zitten heel veel plot twists in. Wanneer je denkt te weten wat er gaat gebeuren gebeurd er iets totaal anders.

Ze heeft ook een andere serie wat een spin-off van deze serie is. Extra leuk, die ga ik zeker ook lezen. Ik geef dit boek vier sterren.

Ga jij dit boek lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *