Oktober is al even bezig maar ook deze maand zijn er weer nieuwe boeken uitgekomen.

Hier vind je een kort overzicht van boeken, die deze maand uitkomen waarna ik erg benieuwd ben!

A spark of light – Jodi Picoult

2 oktober 2018

Verhaal:

De warme herfstdag begint net als elke andere dag in het centrum. Een kliniek voor reproductieve gezondheidszorg voor vrouwen, met personeel dat zorgt voor iedereen die door haar deuren gaat. Dan, in de late ochtend, barst een wanhopige en radeloze schutter binnen en opent het vuur, terwijl hij iedereen in gijzeling neemt.

Na het ter plaatse haasten, zet Hugh McElroy, een onderhandelaar van de gijzelaar van de politie, een omtrek om en begint met het maken van een plan om met de schutter te communiceren. Terwijl zijn telefoon trilt met inkomende sms’jes kijkt hij er naar en ontdekt tot zijn ontzetting dat zijn vijftienjarige dochter, Wren, in de kliniek is.

Maar Wren is niet de enige. Ze zal de volgende en de meest tientallen uren van haar jonge leven delen met een cast van onvergetelijke personages: een verpleegster die haar eigen paniek kalmeert om het leven van een gewonde vrouw te redden. Een dokter die zijn werk doet, niet ondanks zijn geloof maar vanwege het, en die dat geloof als nooit tevoren zal laten testen. Een pro-life protester, vermomd als een patiënt, die nu in het vizier staat van dezelfde woede die ze zelf heeft gevoeld. Een jonge vrouw die is gekomen om haar zwangerschap te beëindigen. En de verstoorde persoon zelf, die zweert om gehoord te worden.

Dear Evan Hansen – Val Emmich 

9 oktober 2018

Verhaal:

Van de makers van de show, geïnspireerd door de Broadway-hit, Dear Evan Hansen Dear Evan Hansen, Vandaag wordt het een geweldige dag en dit is waarom … Wanneer een brief die nooit bedoeld was om te worden gezien, krijgt Evan Hansen de kans van zijn leven: erbij te horen. Hij moet gewoon vasthouden aan een leugen die hij nooit had willen vertellen. Dat de beruchte Connor Murphy zijn geheime beste vriend was. Plotseling is Evan niet meer onzichtbaar. De rijke ouders van Connor hebben hem opgenomen alsof hij van hen was, wanhopig om meer te weten over hun raadselachtige zoon van zijn ‘beste vriend’. Terwijl Evan dieper in zijn familie wordt getrokken, weet hij dat wat hij doet misschien niet klopt, maar als hij mensen helpt, hoe verkeerd kan het dan zijn? Niet langer verstrikt in zijn angst, deze nieuwe Evan heeft een doel. Hij is zelfverzekerd. Hij is een viraal fenomeen. Elke dag is geweldig. Maar wanneer alles dreigt te ontrafelen, komt hij oog in oog te staan ​​met zijn grootste obstakel: zichzelf. Een eenvoudige leugen leidt tot gecompliceerde waarheden in dit grootmoedige coming-of-age verhaal over verdriet, authenticiteit en de strijd om erbij te horen in een tijd van onmiddellijke connectiviteit en diepe isolatie.

What if it’s us – Becky Albertalli & Adam Silvera 

9 oktober 2018

Verhaal:
Ontmoet Arthur en Ben.
Arthus is alleen in New York voor de zomer, maar als Broadway hem iets heeft geleerd, is het dat het universum een showstopping-romance kan geven wanneer je het het minst verwacht.
Ben vindt dat het universum op zijn zaken moet letten.
Maar wanneer de jongens een toevallige ontmoeting hebben op het postkantoor, vragen ze zich af wat het universum precies voor hen in petto heeft.
Wat als ze in een stad van acht miljoen mensen elkaar niet meer kunnen vinden?
Wat als ze het doen … en dan niet een eerste date kunnen spijkeren, zelfs niet na drie do-overs?
Wat als Arthur te hard probeert het te laten werken en Ben niet hard genoeg probeert?
Wat als het leven echt niet is zoals een Broadway-toneelstuk?
Maar wat als het is?
WAT ALS HET ONS IS

Every breath – Nicholas Sparks

16 oktober 2018

Verhaal:

Hope Anderson staat op een kruispunt. Op haar 36e dateert ze al zes jaar met haar vriend, een orthopedisch chirurg. Omdat er geen huwelijksplannen in zicht zijn en haar vader onlangs ALS heeft gediagnosticeerd, besluit ze een week te gebruiken in het huisje van haar familie in Sunset Beach, North Carolina, om het huis klaar te maken voor verkoop en enkele moeilijke beslissingen over haar toekomst te overdenken.

Tru Walls heeft nog nooit North Carolina bezocht, maar wordt naar Sunset Beach geroepen door een brief van een man die beweert zijn vader te zijn. Als safari-gids, geboren en getogen in Zimbabwe, hoopt Tru enkele mysteries rond het vroege leven van zijn moeder te ontrafelen en herinneringen te herwinnen die verloren zijn gegaan door haar dood. Wanneer de twee vreemdelingen elkaar kruisen, is hun verbinding even elektrisch als onpeilbaar. . . maar in de meeslepende dagen die volgen, zullen hun gevoelens voor elkaar plaatsmaken voor keuzes die gezinsplichten en persoonlijk geluk tegen elkaar vernietigen op verwoestende manieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *